Ko je pritvoreni pomagač u ubistvu policijskog načelnika Radenka Bašića? (Foto)

Ko je pritvoreni pomagač u ubistvu policijskog načelnika Radenka Bašića? (Foto)

Okružni sud u Prijedoru danas je odredio pritvor licu inicijala S.P. zbog osnovane sumnje da je radnjom pomaganja saučestvovao u krivičnom djelu "teško ubistvo", a nezvanično riječ je o istrazi ubistva načelnika Radenka Bašića. Otkrivam još uvijek nepotvrđen identitet lica S.P. sa njegovom fotografijom.

U današnjem saopštenju Okružnog suda u Prijedoru navodi se da je licu inicijala S.P. određena mjera pritvora zbog radnje pomaganja u krivičnom djelu "teško ubistvo", a nezvanično pretpostavlja se da je ova mjera izrečena zbog ubistva načelnika Radenka Bašića. Tragom inicijala i različitih provjera otkrio sam identitet ove osobe i pronašao njegovu fotografiju. Podnaslovna fotografija (lijevo) pokazuje predmetnog S.P., čiji identitet javnost ovoliko intrigira.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama riječ je o Slaviši Praštalu zvanom Čavka iz sela Usoraci kod Oštre Luke. Otkrivanje identiteta otežano je zbog promjene prezimena osobe iz Vasiljević u Praštalo. Prijedorskim bezbjednosno interesantnim krugovima Slaviša Vasiljević, sada Praštalo, zvani Čavka, nije nepoznat, tako da ove informacije daju smisla ukupnoj situaciji i utemeljenosti sudske odluke.

Dakle, Slaviša Praštalo poznat je po brojnim vezama sa kriminalnim miljeom objašnjenom u tekstu Policija intenzivno provjerava povezanost ubistava načelnika Radenka Bašića i Mihajla Stupara. Ovde moram istaći mogućnost da je Praštalu mjera pritvora određena i zbog ubistva Mihajla Stupara zvanog Šmit, a koje je istraživao ubijeni načelnik Bašić i koje se tretira kao potencijalni motiv njegove surove likvidacije. 

Policiji i tužilaštvu moram javno čestitati na efikasnosti povodom aktuelne i vrlo teške situacije, a posebno zbog tajnosti usljed koje nije bilo lako doći do prethodnih informacija. Istovremeno vidimo značajno napredovanje na planu otkrivanja odgovornih za ubistvo načelnika Bašića, kako sam to unaprijed najavio.

Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter