Jelena Trivić: Milorad Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa, ovo u našoj Derventi je samo potvrda toga


Jelena Trivić: Milorad Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa, ovo u našoj Derventi je samo potvrda toga

"Samo dan prije obilježavanja stradanja srpskih civila u Sijekovcu, režim je dopustio da predsjednik države čija je vojska pobila civile u Sijekovcu odlikuje brigadu HVO-a u sred Republike Srpske! Sramota prema našim žrtvama, sramota prema čitavom srpskom rodu", napisala je na fejsbuku profesor doktor Jelena Trivić.

Trivićeva je neglasila da današnja posjeta Milanovića, predsjednika Hrvatske, Derventi, dokazuje da režim od Republike Srpske pokušava da napravi hrvatsku županiju.

"Кonstantno su hrvatski interesi ispred interesa srpskog naroda. Režim na čelu sa Miloradom Dodikom dozvolio je ruganje srpskim žrtvama. Samo dan prije obilježavanja stradanja srpskih civila u Sijekovcu, režim je dopustio da predsjednik države čija je vojska pobila civile u Sijekovcu odlikuje brigadu HVO-a u sred Republike Srpske! Sramota prema našim žrtvama, sramota prema čitavom srpskom rodu", napisala je Trivićeva.

Ona je podsjetila da je isti taj Milanović, zajedno sa ostatkom hrvatskih vlasti, zabranio je predsjedniku Aleksandru Vučiću da se pokloni žrtvama ustaškog genocida u Jasenovcu.

"Poklonjenje žrtvama nije dozvoljeno, odlikovanje zločinaca jeste! Zamislimo samo situaciju da neko od Srba u Кninu odlikuje brigadu Vojske Republike Srpske Кrajine. Zvuči nemoguće.  Ali Hrvatima u Republici Srpskoj sve je moguće", ističe Jelena trivić.

Trivićeva je podsjetila na "još par primjera zaštite hrvatskih interesa na štetu srpkog naroda, što režim radi u kontinuitetu" :

- Odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, dok je bio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nije ništa radio po tom pitanju. Desetine hiljada Srba ostavljeno je na milost i nemilost hrvatskim vlastima

- Nikada nije podignuta optužnica protiv hrvatskih oficira i vojnika za ratne zločine počinjene u Mrkonjić Gradu i okolini

- Pelješki most proguran je kao most od srpskog nacionalnog interesa. Zauzvrat trebalo je napraviti most u Gradiški. Pelješkim mostom uveliko teče saobraćaj, most u Gradiški vodi u njivu!

"Režim SNSD-a čini vlast na svim nivoima, nema  nijednog izgovora i opravdanja zašto je ovo dozvoljeno, osim činjenice da je Dodik bio i ostao agent hrvatskih interesa, uvijek na štetu srpskih", zaključila je profesor doktor Jelena Trivić.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter