Izrešetan Novopazarac, dvojica teško ranjena (Video)


Izrešetan Novopazarac, dvojica teško ranjena (Video)

Tri osobe su hospitalizovane sa ozbiljnim povredama, a za osumnjičenim se traga. U pucnjavi koja se dogodila sinoć u berlinskoj ulici Milerštrase, ispred jednog šiša bara, ranjene su tri osobe. Kako prenose mediji, jedan muškarac iz Novog Pazara je podlegao povredama u bolnici.

Tri osobe su hospitalizovane sa ozbiljnim povredama, a za osumnjičenim se traga, prenose njemački mediji.

Kako je saopćilo njemačko više javno tužilaštvo, ispred šiša-bara ispaljen je veliki broj hitaca iz vatrenog oružja, a policija je odmah nakon zločina zatvorila cijeli kvart i osigurala lice mjesta.

- Motivi pucnjave i dalje nisu poznati - kratko je izjavio Martin Stenler, portparol javnog tužilaštva.

Javno tužilaštvo preuzelo je odgovornost za objavljivanje informacija veoma brzo nakon što se pucnjava dogodila, što se dešava samo u slučaju većih krivičnih djela.

Prema saznanjima portala indeksonline.rs, u pucnjavi su ranjene tri osobe iz Novog Pazara koje su sjedele u šiša-baru.

Još uvijek nema osumnjičenih počinilaca, do sada niko nije uhapšen. Prema izvještaču, tokom forenzičke istrage policije na mjestu zločina je pronađeno 29 čahura.

Lokalni policajac je potvrdio da je u jedno lice ispaljeno sedam do osam metaka u gornji dio tijela. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, radi se o A.B. iz Novog Pazara, koji je podlegao ranama u berlinskoj bolnici.

VIDEO:

 

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter