Čistka! U Bijeljini -prašte novogodišnje političke petarde- već smijenjen Darko Mitrić, sledeća Ivana Stanišić (Foto)


Čistka! U Bijeljini -prašte novogodišnje političke petarde- već smijenjen Darko Mitrić, sledeća Ivana Stanišić (Foto)

Mitrić smijenjen, sa najavom eskalirao sukob RSS i SNSD-a

Juče ujutro sam objavio tekst kojim sam najavio smjenu Darka Mitrića, bivšeg poslanika SDS-a a do juče direktora Filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u Bijeljini, te sukob tzv RSS – „Republičke stranke Srpske“ Slavena Ristića i SNSD-a, u čijem Klubu u Narodnoj skupštini Srpske je poslanik.

Posle samo nekoliko sati od najave i teksta Mitriću je stigao katil ferman, koji je pečatirao Miroslav Milovanović, koji je najavio i smjenu Ivane Stanišić, takođe kadra Slavena Ristića i Republičke stranke Srpske, koja je sve bliže raskidu saradnje sa SNSD-om, na lokalu u Bijeljini ali i na republičkom nivou. Nije se dugo čekalo na odgovor, pa je Ristić predložio da smjene nesposobnih krenu upravo od Milovanovića, koji je direktor Voda Srpske.

Dodik nije puno zainteresovan zbog sukoba svojih crvenih ruža u Bijeljini, jer je svjestan da će naredne godine izgubiti lokalne izbore, spreman je da pristane na „pilot“ projekat skeniranja listića, jer u Semberiji nema šta da traži, i ne brine ga previše rasulo unutar njegove koalicije, ukoliko Ristić ne ispuni prijetnje i napusti Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je malo vjerovatno jer bi ugrozio poslovanje svog Tehničkog remontnog zavoda Bratunac.

Smijenjeni Darko Mitrić optužuje Milovanovića da je odgovoran za krah referenduma u Bijeljini, te najavljuje osvetu SNSD-u okrobra naredne godine, na Lokalnim izborima. Ostaje da se vidi kako će se završiti saga i sukob crvenih frakcija unutar SNSD-ove koalicije u Bijeljini, da li će se proširiti i na druge sredine, jer nedostaje samo varnica da eksplodira sukob i sa drugim strankama i kadrovima koji su nezadovoljni raspodjelom plijena, jer je bara sve manja a krokodila previše. Drago mi je da su se potvrdile tačnim moje najave smjena i hvala nezadovoljnim članovima i kadrovima vladajuće stranke na tačnim i pouzdanim informacijama, koje prenosim i informišem javnost, jer je nezadovoljnih crvenih ruža sve više.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: SRNA/vecernjenovosti.ba
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter