Intimno sportska afera: Suspendovana zbog dopinga, za sve okrivila polni odnos (Foto)

Intimno sportska afera: Suspendovana zbog dopinga, za sve okrivila polni odnos (Foto)

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska trenutno prolazi kroz pravi pakao koji je nastao početkom godine zbog suspenzije.

Ova 21-godišnja teniserka dobila je kaznu zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci, ondnosno zato što je bila pozitivna na mestrelonon, da bi i njena odbrana doživjela debakl poslije izjava bivšeg dečka.

Jastremska je dala izjavu kojom je poručila da je za sve kriv seksualni odnos koji je imala sa dečkom i zbog kog je dobila pozitivan nalaz, a koja je u međuvremenu opovrgnuta.

"U mojoj mokraći su pronađene vrlo niski nivoi mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dve sedmice ranije, dobila sam naučne informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka", rekla je Jastremska prije nekoliko mjeseci.

Jastemska je svoju odbranu, dakle, bazirala na seksu sa bivšim partnerom koji je trebalo da potvrdi da je on unio pomenutu supstancu u njemo tijelo.

Međutim, odlučio je da piše Komisiji koja se bavi ovim slučajem i tvrdi da je otac teniserke tražio od njega da prizna krivicu. Odbio je, kao i zahtjev da da pramen kose za DNK analizu.

Ostaje da se vidi kako će se ovaj slučaj završiti, pogotovo što se Jastremska smatra za jednu od najperspektivnijih teniserki.

Izvor: telegraf.rs/Infomedia Balkan

TENISAČICA NA DOPING-TESTU PALA ZBOG - SEKSA?! ‘U TIJELO MI JE TADA UŠLA NEDOZVOLJENA SUPSTANCA...‘
Ako to dokaže, vratit će se i suspenzija će biti ukinuta. No postoji i druga mogućnost.

Foto: Instagram/Dijana Jastremska

Još početkom ove kalendarske godine 20-godišnja ukrajinska tenisačica Dajana Jastremska pala je na doping-testu i zbog tog incidenta zaradila suspenziju u teniskom svijetu. U njenom je tijelu pronađena zabranjena supstanca mesterolon koja se nalazi na popisu WADA-e, svjetske antidopinške asocijacije. Trajanje suspenzije još je uvijek provizorno, dok ITF, svjetska teniska federacija ne donese konačnu odluku.

Jastremska je prihvatila provizornu suspenziju, a nakon što njen slučaj nije prošao na sportskom arbitražnom sudu (CAS), ponudila je svoje objašnjenje priče. Ukrajinski mediji ponudili su joj prostor za to, u subotu slavi 21. rođendan, a prošle je godine stigla do renkinga karijere, upravo do 21. mjesta na WTA-listi.

- U mojoj su mokraći pronađene vrlo niske razine mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dva tjedna ranije, dobila sam znanstvene informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka - rekla je Jastremska i otkrila kako je supstanca ušla u njeno tijelo.

- Mesterolon je u moje tijelo ušao seksualnim činom s bivšim partnerom. On to negira i laže o tome da ga je moj otac prisilio da pred komisijom to prizna. Nije, a kad smo ga tražili uzorak kose za analizu odbio je to dati i surađivati s nama.

ITF je najavio ročište do kraja svibnja kada će se pred komisijom pokušati oboriti ranija presuda o provizornoj suspenziji.

Foto naslovna: Instagram/Screenshot/Dajana Jastremska
Izvor: Sportske novosti/sportske.jutarnji.hr

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter