Infomedia Balkan: U povodu sjećanja na Gavrila Batu Bobara i osam godina od njegovog odlaska (Foto/Video)

Infomedia Balkan: U povodu sjećanja na Gavrila Batu Bobara i osam godina od njegovog odlaska (Foto/Video)

Gavrilo Bato Bobar, iznenada je preminuo 30. septembra 2014. godine u 59. godini života. Bobar je rođen 5.maja 1955. godine, u Bijeljini gdje je i živio. Bio je vlasnik kompanije „Bobar“ koja je u poslovnom svijetu prisutna od 1989. godine i koja je poslovala u pet država – BiH, Makedoniji, Njemačkoj, Engleskoj i SAD. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

U noći tridesetog septembra 2014 godine, zauvijek nas je napustio jedan veliki čovjek, suprug, otac, ujak, deda, direktor, političar, uzoran gradjanin, čovjek velikog srca, čovjek koji je obožavao svoju porodicu, koji je poštovao ali i volio svoje radnike, čovjek koji se uvijek iznova divio svom gradu i živio za ljude u njemu, prvi čovjek Radija Bobar, idejni tvorac, osnivač, čovjek koga možda niste poznavali, ali je on prepoznao vas i dao vam dio sebe, zauvijek. Njegovo ime, njegov lik, njegov život, diše…živi i dalje kroz nas, kroz Radio Bobar.

Foto: Privatna arhiva

U znak sjećanja na prerano preminulog Gavrila Batu Bobara, uz ogromno poštovanje, Radio Bobar.

Piše: Milan Šijan
Izvor: radiobobar.com

Gavrilo Bato Bobar, iznenada je preminuo 30. septembra 2014. godine u 59. godini života nakon što je u bijeljinsku bolnicu dovezen bez znakova života, kada su ljekari mogli samo da konstatuju smrt. Bobar je rođen 5.maja 1955. godine u Bijeljini gdje je i živio.

Bio je vlasnik kompanije „Bobar" koja je u poslovnom svijetu prisutna od 1989. godine i koja je poslovala u pet država - BiH, Makedoniji, Njemačkoj, Engleskoj i SAD.

Foto: Privatna arhiva

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece..

Foto: Privatna arhiva

Bobar je bio u izuzetno dobrim odnosima sa Miloradom Dodikom. Bio je poslanik SNSD u NSRS, a i kandidat te stranke za gradonačelnika Bijeljine. Nakon Bobareve smrti, njegovo poslovno carstvo počelo je da propada. Među firmama koje su finansijski uništene je i Bobar banka vrijednosti preko 200.000 000 KM.

Zanimljivo je, kako tvrde dobro upućeni izvori,  da je Dodik ostavio na "cjedilu" porodicu Gavrila Bate Bobara, kojima je obećao nakon njegove smrti da će pomoći u stabilizaciji kompanije Bobar, ali im se nakon toga više nije javljao.

Izvor: rtvbn.com

Na danasnji dan prije osam godina preminuo Gavrilo Bobar

Vlasnik kompanje "Bobar" i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gavrilo Bobar preminuo je iznenada na današnji dan prije osam godina.

Bobar je bio istaknuti privrednik i dugogodišnji politički radnik.

U sazivu Narodne skupštine Republike Srpske bio je član poslaničkog kluba Saveza nezavisnih socijaldemokrata i član Odbora za finansije i budžet.

Nakon završetka Više ekonomsko-komercijalne škole i fakulteta, magistrirao je ekonomske nauke na Univerzitetu "Braća Karić" u Beogradu. Rođen je 1955. godine u Bijeljini. 

Izvor: bijeljina.org

Infomedia Balkan tekst u povodu sedme godišnjice (30.09.2021.): Sedma godišnjica smrti Gavrila Bate Bobara (Audio/Foto)

Foto: Privatna arhiva

Danas je sedmogodišnjica smrti velikog čovjeka, humaniste i biznismena Gavrila Bate Bobara. Čovjeka za čije ime se veže jedan od najvećih biznisa od kako postoji Republika Srpska. Biznisa koji je zapošljavao ogroman broj radnika i u budžete gradova, entiteta i Bosne i Hercegovine uplaćivao desetine i desetine miliona maraka. Biznisa koji se raširio našim regionom ali i širom svijeta i trajao nešto više od dvadeset tri godine. Danas se taj biznis i njegovi ostaci razvlači po sudovima, medijima i ružnim pričama.

Nije to zaslužio Gavrilo Bobar i sve ono što je on uradio za svoju Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Više od dvadeset godina su bili dugi redovi svih onih koji su čekali i dočekali da ih primi i sasluša Gavrilo Bato Bobar. Malo koga od njih je odbio a nema onih kojima nije na bar neki način pomogao.

Zato molim sve vas, a znam da vas ima na hiljade, kojima je pokojni Gavrilo pomogao, da danas pogledate u nebo i da se pomolimo za pokoj duše i oprost grijehova Gavrila Bate Bobara, jer niko nije bezgrešan! 

VIDEO: Bobar radio u povodu petogodišnjice smrti Gavrila Bate Bobara

 

Piše: Stojadin Knežević
Video/Audio: Bobar radio/youtube.com
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter