Ide posao -kao po loju- Tužilaštva -spavaju- OC -Jahorina- daje tri miliona KM omiljenoj firmi


Ide posao -kao po loju- Tužilaštva -spavaju- OC -Jahorina- daje tri miliona KM omiljenoj firmi

Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ dao je posao izgradnje ski staze vrijedan gotovo tri miliona KM svojoj omiljenoj firmi „Stam Petrović“ u vlasništvu Mirka Petrovića, saznaje CAPITAL.

Sa ovom firmom je zaključen okvirni sporazum na godinu dana, tačnije od 14. novembra ove do istog datuma sljedeće godine.

U obavještenju o dodjeli ugovora stoji da je na tender pristigla samo jedna ponuda, te da je ona za Olimpijski centar bila prihvatljiva.

Kako je istaknuto  procijenjena vrijednost nabavke bila je 2.500.000 KM, a „Stam Petrović“ je ponudio da stazu izgradi za 2.498.728 maraka.

Važno je napomenuti da je OC tenderom precizirao da stazu može graditi isključivo ponuđač koji posjeduje damper minimalne nosivosti tri metra kubna, kombinovanu mašinu od minimalno osam tona, tri bagera različite nosivosti, valjak od minimalno osam tona, kao i kamion za transport materijala.

„Stam Petrović“ dominira tenderima na Jahorini

Bitno je napomenuti da „Stam Petrović“ dominira tenderima na „Jahorini“ pa je tako nedavno grupa ponuđača na čelu upravo sa ovom firmom dobila posao izgradnje upravne zgrade na „Igrištima“ težak oko 3,3 miliona maraka.

Sa potpuno istom grupom ponuđača su dobili posao izgradnje ski bifea na „Igrištima“ vrijedan oko 2,3 miliona KM.

Ovo je samo jedan u nizu tendera koji je firma „Stam Petrović“ dobila od Olimpijskog centra.

Najvrijedniji koji su u posljednje vrijeme dobili je svakako onaj gdje će kao jedno od osam preduzeća učestvovati na izgradnji šestosjedne žičare na „Igrištima“ vrijedan čak 24,5 miliona maraka.

Dobili su i posao mljevenja kamena na stazama takođe u ski centru Igrišta vrijedan 1,3 miliona KM, dok su sa preduzećem „Vertex invest group“ dobili i posao nabavke trampolina sa air bagom težak oko 607.000 KM.

Za Olimpijski centar su još nabavljali i antikorozivni materijal, kao i kameni materijal.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: OC Jahorina/Facebook
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter