Filmska pljačka mladih Pink Pantera: Srpski državljanin i Hrvatica ukrali u Monaku nakit od 50.000 €, uhvaćeni na ulici


Filmska pljačka mladih Pink Pantera: Srpski državljanin i Hrvatica ukrali u Monaku nakit od 50.000 €, uhvaćeni na ulici

Mladi razbojnici upali u jedan luksuzni stan i odnijeli skupocjeni sat, minđuše, ogrlice i narukvice, policija ih brzo uhvatila

Srpski državljanin (20) i Hrvatica (20), pripadnici međunarodne grupe kradljivaca dijamanata Pink Panteri, uhapšeni su zbog sumnje da su u Monaku opljačkali luksuzni sat, raznorazni nakit i vrijednu olovku, čija ukupna vrijednost dostiže 50.000 evra, prenosi Helou Monako.

Uhvaćeni na ulici

Kako oni navode, filmsku pljačku odradili su mladić i djevojka.

- Uhapšeni Srbin i Hrvatica imaju oko dvadeset godina. Navodno, njih je u posao pljačkaša uveo i vrbovao iskusni vođa bande Pink Panteri, koja već godinama hara po svjetskim juvelirnicama. Oni su dobili naređenje i sva potrebna upustva od šefa da opljačkaju nakit i ostale dragocenosti, ovog puta u jednom stanu u soliteru u centru grada. On je tipovan i dobili su tačna upustva šta da odnesu od dragocenosti - prenose mediji i dodaju:

- Ušli su kroz prozor stana stambene zgrade u Monaku i krenuli u akciju. U luksuznom stanu ukrali su skupoceni sat, olovku, koja je takođe veoma vrijedna, kao i dragocjeni nakit - minđuše, ogrlice i narukvice. Nisu napravili premetačinu, znali su šta traže. Kada su mladi "pink panteri" završili posao, pomislili su da su uspjeli u krađi.

- Pošto je Monako cio pokriven video-nadzorom, policija je uspjela preko snimaka da locira razbojnike. Iako se, i pored svih mjera bezbjednosti, dešava da organi reda ne uhvate odmah kradljivce, nego čekaju da oni dođu drugi put po svoj novi i skuplji plijen, sada to nije bio slučaj - navodi sagovornik i dodaje:

- Policija ih je presrela na ulici i zatražila njihova dokumenta. Srbin i hrvatska državljanka izvadili su isprave, u kojima je pisalo da su državljani Češke i Rumunije.

Negirali krivicu

Uhapšeni nisu htjeli da idu na identifikaciju, a policija Monaka odmah je posumnjala da oni posjeduju lažne isprave.

- Pokušali su da im uzmu otiske prstiju, ali su oni to vješto izbjegavali kako ne bi bili identifikovani. Iako su uhapšeni nedaleko od mjesta gdje se dogodila krađa, kod njih su nađeni alat za obijanje, čvrste plastične kartice, rukavice i makaze - prenose mediji i nastavljaju:

- Oni su negirali bilo kakvu povezanost sa krađom, ali su na kraju priznali svoj najnoviji plan, a to je da opljačkaju bicikle i skutere iz podruma jedne zgrade.

Piše: B.T.
Foto naslovna: Profimedia
Izvor: kurir.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter