Žestok sukob između Cece i produkcije -Junaci doba zlog- Cecini pritisci i prijetnje neće uroditi plodom (Foto)


Žestok sukob između Cece i produkcije -Junaci doba zlog- Cecini pritisci i prijetnje neće uroditi plodom (Foto)

Prije nego što je emisija "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" stigla na sto montažera, folk diva Svetlana Ceca Ražnatović učinila je nešto što je i u ovako divljem društvu nezapamćeno: najprije je redakciji TV N1, a potom i Audio video produkciji JSP njen pravni zastupnik uputio zahtjev da se ne emituje emisija o njegovom klijentu, a ako se, pak, ne postupi po ovom dopisu, tu je i prijetnja: "Svetlana Ražnatović će biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo", navodi u saopštenju direktorka Audio i video produkcije JSP Jovana Polić.

Foto: N1/Jovana Polić

Kao razlozi, navodi se da su dosadašnji junaci serijala prikazani „u negativnom kontekstu“ – „kao zli, što svjedoči i muzička numera u serijalu“; da ona nije političar „već estradna umjetnica iza koje stoji višedecenijska karijera i obožavatelji iz regiona“; te da je Svetlana Ceca Ražnatović „zaštitila žig, lik i djelo (…), te se ništa u vezi s njenim likom, djelom i stvaralaštvom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti“, saopštila je Jovana Polić.

Foto: tracara.com

„Autorski tim ove emisije bavi se onim što Svetlana Ceca Ražnatović nije ‘zaštitila’. Bavimo se činjenicom da je đuskala po estradnim binama i snimala preskupe spotove, dok su dobrovoljci paravojne jedinice kojom je komandovao njen suprug vršili ratne zločine. Bavimo se činjenicom da je bila vjerna druga Milorada Ulemeka Legije, Dušana Duće Spasojevića i Mileta Kuma Lukovića, od kojih su neki od nje tražili alibi, a ona pristala, da posvjedoči da su u danu atentata na premijera Zorana Đinđića logističari ubistva boravili u njenoj vili“, piše u saopštenju.

Foto: ceca-raznatovic.tumblr.com

Dodaje se da se autori emisije bave i činjenicom da je „aktivno učestvovala u fudbalskim mahinacijama i preprodajama fudbalera, zbog čega je pravosnažno osuđena“.

Foto: ceca.rs

„Bavimo se činjenicom da su oni koji su se suprotstavljali ‘muških srca lomilici’ bili premlaćivani, a onda uoči suđenja, volšebno odustajali od gonjenja. Bavimo se činjenicom da moć i uticaj ove ‘srpske majke’ ne izviru samo iz onog što radi, već i iz moći i uticaja onih sa kojima je radila ili radi: ono što su joj u jednom času bili Šaban, Arkan, Legija ili Šiptar, naknadno Borislav Pelević, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, danas je – Aleksandar Vučić. Bavimo se, konačno činjenicom da se supruga paravojnika sa haške optužnice, i sama sa kriminalnom prošlošću, i posle svega, osjeća toliko moćnom da niko nikad nije smio ili htio da snimi film ili emisiju o neestradnom životu ove estradne umjetnice“, ističe se u saopštenju.

Prema riječima Jovane Polić, „sve da je udova Ražnatović, poput ‘žiga, lika i djela’, zaštitila pravo da o ovim stvarima isključivo ona ima ovlašćenje da govori ili tačnije ne govori, naša je obaveza, koliko i želja, da pokažemo i drugu stranu medalje osobe koja ima poražavajuće veliki uticaj na javnost“.

„Pritisak, dakle, neće uroditi plodom: emisija će biti emitovana u zakazanom terminu. I sasvim na kraju: ciničnu ponudu folkerkine advokatske kancelarije da u saradnji sa PR timom snimimo emisiju o stvaralaštvu Svetlane Cece Ražnatović, ozbiljno ćemo uzeti u razmatranje. Čim prekinemo uspješnu saradnju sa TV N1 i pređemo na Pink“, navodi direktorka Audio i video produkcije JSP.

Foto naslovna: Damir Dervišagić/kurir.rs
Izvor: rs.n1info.com/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter