Dvoje stranaca među žrtvama napada u Beču

Dvoje stranaca među žrtvama napada u Beču

U terorističkom napadu u centru Beča, koji je u ponedjeljak uveče sproveo Albanac porijeklom iz Sjeverne Makedonije Kujtim Fejzulaj, ubijeno je i dvoje stranih državljana - jedna Njemica i jedan Makedonac.

Atentator, kojeg je policija ubila, usmrtio je iz vatrenog oružja četiri osobe.

Među žrtvama su jedan 39-ogodišnji Austrijanac i jedna 44-ogodišnja Austrijanka.

Druge žrtve su jedna 24-ogodišnja Njemica i jedan 21-ogodišnji Makedonac.

Njemica je bila konobarica, koju je Fejzulaj ubio ispred lokala u kojem je radila, a Makedonac je bio prolaznik kojeg je usmrtio krećući se ulicama "Bermudskog trougla", dijela centra Beča poznatom po brojnim kafićima, pabovima i barovima.

Kada je riječ o austrijskim žrtvama 39-ogodišnjeg muškarca je ubio ispred jednog lokala brze hrane na trgu Švedenplac, a žena koja je bila žrtva umrla je u bolnici.

Tokom svog krvavog pira ulicama centra Beča islamista je povredio dalje 23 osobe u starosti između 21 i 43 godina, saopštila je policija.

Od tog broja 13 je zadobilo povrede od metka, a drugi su povređeni tokom bekstva od napadača.

Većina povređenih su Austrijanci, ali među njima su i državljani Njemačke, Slovačke, Luksemburga, Avganistana i Bosne i Hercegovine.

Trenutno je još tri osobe na intenzivnoj njezi, među njima i jedan policajac na kojeg je pucao napadač, a daljih deset se nalazi na "normalnom" odjeljenju, dok je ostatak pušten na kućno liječenje.

Izvor: tanjug.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks