Dok rastu cijene životnih namirnica, plate stagniraju i ne uplaćuju se doprinosi Dodik gradi stadion od 100 miliona


Dok rastu cijene životnih namirnica, plate stagniraju i ne uplaćuju se doprinosi Dodik gradi stadion od 100 miliona

U Republici Srpskoj nema nikakvih problema sa snadbijevanjem osnovnim životnim namirnicama, ponovili su nekoliko puta u proteklih desetak dana i Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković.

Najavljeno je, na mala vrata, osnivanje novih Robnih rezervi Republike Srpske koje bi trebalo da pomognu očuvanju stabilnosti tržišta u Republici Srpkoj. Podsjećanja radi, prethodne Robne rezerve Republike Srpske su uništene nakon višemilionskih afera, prije svega sa farmom Farmaland iz Topole gdje je misteriozno nestalo nekoliko stotina goveda, već prilikom prve kontrole nakon potpisanog ugovora.

Priča oko Robnih rezervi, Farmlanda i Dragana Vasiljevića, prijatelja Milorada Dodika, svima je već poznata. Upravo SNSD sada najavljuje nove Robne rezerve.

U međuvremenu iako iz inspektorata tvrde da ograničavanje prodaje artikala u prodavnicam i marketima nije dozvoljeno, bez odluke Vlade RS koja bi tako nešto definisala a takve odluke nema, u pojedinim banjalučkim marketima ograničena je prodaja pojedinih proizvoda.

Foto: Gerila info/Banjaluka 22.3.2022

Foto: Gerila info/Banjaluka 22.3.2022

U međuvremenu, dok cijene goriva divljaju i dalje, dok se NSRS igra gluvih telefona sa Parlamentom BiH i u proceduru u Sarajevo šalje ono što je taj parlament već usvojio a delegati SNSD-a u Domu naroda odbili, dok rastu cijene mesa, ulja, brašna, dok plate stagniraju, dok poslodavci ne uplaćuju doprinose radnicima Milorad Dodik najavljuje izgradnju fudbalskog stadiona od 100 miliona. Fenomenalno. Sjajna tema za najnoviju emisiju Alternativne televizije. I ni za šta drugo. Ionako u tom studiju sve može stati u onaj jedan Miloradov srednji prst.

Piše: Vladimir Kovačević
Foto naslovna: Vlada RS
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter