Davor Dragičević otkrio ime ubice Davida: On je ubio mog sina! Pobijedit ću! Opozicija mi je to dužna! (Video)


Davor Dragičević otkrio ime ubice Davida: On je ubio mog sina! Pobijedit ću! Opozicija mi je to dužna! (Video)

Davor Dragičević pozvao opoziciju u RS-u da se povuku i da podrže njega za gradonačelnika: “Dužni ste mi! Neću da iskoristim ubistvo svog djeteta, hoću da zaštitim tuđu djecu!”

Davor Dragičević: „Draško Stanivuković i Jelena Trivić su napravili političku karijeru na smrti mog sina! Jelena Trivić je rezervni igrač Aleksandra Vučića! Javno pozivam Trivićku, Stanivukovića i Vukanovića da vrate uslugu, koje smo podržali jer nisu ništa uradili - da povuku kandidature i da kažu svojim glasačima da glasaju za mene! Da pokažu da su opozicija!“

Hadžifejzović: Zašto ideš na izbore za gradonačelnika Banja Luke?

Dragičević: Čovjek koji nema izbora, mora ići na izbore! Ovo je logičan slijed i nastavak moje sedmogodišnje borbe, kako bih došao do pravde za moje dijete! Ovako više ne može, treba mi politička moć!

Hadžifejzović: Brzo vrijeme prolazi! Prošlo je šest godina od ubistva Davida! Tvoja borba je nevjerovatna!

Dragičević: Feraget mi je rekao da nastavljam svoju borbu u drugom obliku! Bez pravde nema države! Bez pravosudnih institucija ne postoji nijedna država na svijetu! Građani BiH su željni pravde!

Hadžifejzović: Pokušavaš da uđeš u sistem, da bi u tom sistemu promijenio šta?

Dragičević: Oni nisu sposobni, kompetentni, zajedljivi su bahati i samouvjereni u svoju nedodirljivost a pokazat ću im da nisu! Čekam da CIK ovjeri moju kandidaturu za nezavisnog kandidata za gradonačelnika Banja Luke! Ne možete uspjeti u sistemu gdje vaše dijete ima za kavijar a moje nema za bananu ni za slovo P od pravde!

Hadžifejzović: Zašto ta tišina, šta je sa optužnicom?

Dragičević: Ja nisam stranka u postupku, već oštećeni! Imate u Tužilaštvu BIH Ozrenku Nešković i Kajganića kojima sam ja predao sve dokaze, rekao ime ubice i oni šute! Zataškavaju ubistvo i ubice mog djeteta! Ako iko ovu državu rasformira to će biti Tužilaštvo i SUD BIH i VSTV!

Hadžifejzović: Ko ti je ubio sina?

Dragičević: Mog sina je ubio pripadnika MUP-a RS! Njegovo ime je Dubravko Kremenović, štite ga Milorad Dodik, Dragan Lukač, Siniša Koštrešević! Znam to kao što znam da je David moj sin!

Hadžifejzović: Boriš se za pravdu za svoje dijete ali i za drugu djecu! Sa ovom kandidaturom postaješ politička figura, ideš li sam na izbore ili imaš prateću listu za Skupštinu?

Dragičević: Prijavio sam se kao nezavisni kandidat i imam podršku Pokreta pravde i političkih subjekata u entitetu RS, potrebna mi je podrška svih građana! Izbori su u oktobru, jučer sam počeo da pravim platofrmu za Opšte izbore 2026! Neću odustati! Gdje je pravda?! Okoristili su se, pogazili obećanja i svoj karakter samo da bi došli na te pozicije!

Hadžifejzović: Govoriš o Stanivukoviću koji je na priči o tvom sinu napravio političku karijeru?

Dragičević: Govorim o Stanivukoviću, Jeleni Trivić i Nebojši Vukanoviću! Do 2018 godine bili su politički anonimusi, kao i ja ali ja bih volio i da sam takav ostao! Obećao sam svom djetetu! Da postoji funkcija predsjednik BIH, potukao bih ih do nogu!

Hadžifejzović: Draško te razočarao misliš li da je ušao u šemu sa Dodikom? Da je postao njegov potrčko?

Dragičević: Ti znaš zbog čega se to desilo, a znam i ja! Tada građani nisu glasali za Draška već protiv režima SNSD-a!

Hadžifejzović: Šta misliš o Jeleni, ona je otvoreno protiv Stanivukovića? Čije glasove ti uzimaš?

Dragičević: Jelena Trivić nema potrebnu snagu da bude izabrana!Sigurno je da sam ih duboko uznemirio! Ucijenit me ne mogu, niti kupiti, a ne mogu mi ništa! Ubiti me ne mogu ubili su me 18 marta 2018 godine! Ubili su mi dijete! Javno pozivam Trivićku, Stanivukovića i Vukanovića da vrate uslugu, koje smo podržali jer nisu ništa uradili – da povuku kandidature i da kažu svojim glasačima da glasaju za mene! Da pokažu da su opozicija! Teško je za očekivati, ali nije nemoguće! Ja sam im sa 50 hiljada ljudi dao podršku ispred Trga! Ako ne znaju neka prestupe drugima koji znaju!

Hadžifejzović: Očekuješ da ti Vukanović da podršku?

Dragičević: Ne može da me pogleda u oči! Govorio je da će satrati Stanivukovića kao gradonačelnika!

Hadžifejzović: DR Nikola Šobot je li bitan kandidat?

Dragičević: Nikola Šobot je jedan divan mlad čovjek! Ne znam ga lično, želim mu fer i poštenu borbu! Želim mu uspjeh!

Hadžifejzović: Igor Radojičić najavljuje da će njegov pokret imati kandidata? Hoće li se opet usuditi?

Dragičević: Neće poslije gepeka i svega toga! Kad je bio gradonačelnik… Mene niko nije vozao u gepeku!

Ja u srijedu i četvrtak dolazim u Sarajevo bez ikakve dileme predajem kandidaturu u CIK! Zašto oni čekaju Dodika? Treba li dizati tenzije i za lokalne izbore? Ako su toliko uvjereni da imaju podršku i snagu u Banjoj Luci? Cijelo gostovanje pogledajte u videoprilogu.

 

Foto naslovna: Printscreen/Youtube/Face HD TV
Video: Face HD TV
Izvor: face.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter