Darko Perić je trenutno najpopularniji srpski glumac u svijetu


Darko Perić je trenutno najpopularniji srpski glumac u svijetu

Darko Perić je srpski glumac koji igra u jednoj od trenutno najgledanijih serija na Netflixu - "La Casa de Papel".

Jedna od trenutno najgledanijih serija na Netflixu je „La Casa de Papel“, a glavni lik je Helsinki  koga igra srpski glumac Darko Perić.
Ova nesvakidašnja serija o grupi kriminalaca koji planiraju pljačku fabrike za štampanje novca postigla je ogroman uspjeh prvo u Španiji, a zatim i na Netfliksu.

Junaci serije polako dobijaju i fanove širom svijeta, a Darko Perić je velikom mjerom zaslužan za popularnost serije. Helsinki, simpatična gromada od čovjeka, koga igra Darko, i koji je u seriji „opasan“ Srbin mekog srca,  osvojio je publiku širom planete. Iako je Darko Perić trenutno možda i najpoznatiji glumac sa ovih prostora u svijetu,  ne znamo gotovo ništa o njemu.

Evo prilike da malo više saznate o njemu. Darko Perić, „naš“ čovjek, porijeklom iz Kladova, malog grada na obali Dunava, nije ni sanjao da će postići ovako veliki uspjeh. Njegovo  interesovanje za glumu i druge vidove umjetnosti, ali i jaka volja i upornost, dovela ga je do današnje slave.
 

Start u Rumuniji , vjerovali ili ne


Rođen je u Klаdovu, a interesovаnje zа umjetničku scenu pokazivao je od nаjrаnijeg dobа. Prvi put je stupio nа pozornicu kada je imao šest godina i kаdа gа je kubаnskа pjevаčicа pozvаlа nа pozornicu dа otpjeva jednu pjesmu. Od tog trenutkа je nаstupаo u svаkoj predstаvi u školi, i bio aktivan član dramske sekcije.

Poslije završene srednje škole u Kladovu, riješio je da napusti Srbiju i odlazi u Rumuniju, na studije veterine. Tokom boravka u u Bukureštu nastavio je da se amaterski bavi glumom, gdje je i dobio svoju prvu ozbiljniju ulogu.

Godine 1994. preselio se u Temišvаr, gdje je nаstаvio studije medicine i mаgijski svijet pozorištа. Nаkon 6 godinа borаvkа u rumunskom multikulturаlnom grаdu, zаvršio je studije i diplomirаo veterinаrsku medicinu sа počаstimа. Zainteresovan dа uči i upoznaje nove ljude, Dаrko se seli u novu sredinu, u Berlin.

Ulogama u kratkim filmovima počinje njegova ozbiljnija glumačka karijera, ali je to tek početak, koji ga ne sprječava da se dalje seli u Barselonu, koja mu se dopala na prvi pogled. Vjerovatno ga je jaka intuicija zaustavila u Barseloni,  jer je baš u ovom gradu Darko Perić došao do izražaja.

Da je slava u Španiji čista sudbina dokaz je i njegov prvi kontakt sa glumom u ovoj zemlji,  kada ga je jedna agentica zaustavila na ulici zbog interesantnog izgleda.

Bradu nosi od 25. godine,  a možda je baš zahvaljujući svojoj bradi korak po korak krenuo je da radi reklame da bi prije više od 10 godina dobio prvu televizijsku ulogu u seriji koja se snimala u Barseloni.

A onda je došao potpuni preokret i velika potražnja za Darkom. Počinju snimanja u ozbiljnijim produkcijama, brojne serije i saradnja sa poznatim španskim, ali i svjetskim zvijezdama.

Slava je jurila njega

Darko Perić, zapravo nije jurio slavu, već je slava jurila njega, pa je čak, na zaprepašćenje agenata, odbijao veoma važne uloge, između ostalih i za film koji je kasnije u Španiji dobio nagradu Goja.

Sve je gledao pozitivno i čekao je da se pojavi prava uloga za njega. A onda je stigla potvrda iz Mardida, za popularnu seriju.

Darko Perić je prije snimanja serije „La Casa de Papel“ glumio u još jednoj seriji koja je čak bila gledanija od ove „Mar de plástico“, a zahvaljujući jednom od reditelja te serije dobio je poziv da glumi Helsinkija u svjetskom hitu – LCDP.

U nekim scenama Helsinki govori, ali i pjeva na srpskom, a svojom ulogom je uspio da ujedini cijelu nekadašnju Jugoslaviju, posebno pjesmom „Svilen konac“ koju pjevuši u jednoj sceni.
 
Malo poznat u Srbiji, ali u svijetu omiljen

Darko Perić je prije nekoliko godina  prvi put imao radnu obavezu u Srbiji, na finalu Evrolige. Tokom šetnje Knez Mihailovom, na ulici ga prepoznaju samo stranci. Na svakih par metara morao je da zastaje i da se slika sa fanovima. Ali samo stranci, niko iz Srbije. Ista je situacija i u drugim zemljama širom svijeta.

Osim glume Dаrko podučаvа „či kung“ širom svijetа u mаsterklаsovimа, pod nаzivom “Či kung, fizičkа i mentаlnа pripremа zа glumce”.

Iako je postao popularan i cijenjen glumac, Darkovi planovi za dalju karijeru su preko okeana. Amerika i Holivud su vjerovatno sljedeća stanica Darka Perića.

Pošto ste malo bolje upoznali Darka i njegov životni put, možete da zaključite da je sve moguće, kad je on u pitanju.

Ukoliko želite da saznate nešto detaljnije o ovom glumcu, posjetite  zvaničnu internet stranicu darko-perić.com

Izvor: dijaspora.tv

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks