Dan pobedio mrak -Veče sa Ivanom Ivanovićem- i -Utisak nedelje- daleko ispred svih po gledanosti


Dan pobedio mrak -Veče sa Ivanom Ivanovićem- i -Utisak nedelje- daleko ispred svih po gledanosti

Dve nove emisije na televiziji NOVA S "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i "Utisak nedelje" apsolutno su najgledaniji programi u svojim slotovima emitovanja, pokazuju zvanični podaci TVbeat, najmodernijeg sistema merenja gledanosti koji se koristi na evropskim kablovskim, iptv i drugim digitalnim platformama, saopštila je United Media.

Emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem", koja je emitovana u petak od 22 sata, imala je prosečan share 23% i rejting od 10% i bila je ubedljivo prva po gledanosti čak i u odnosu na javni servis i televizije sa nacionalnom frekvencijom kod gledalaca SBB platformi, saopšteno je.

Dodaje se da je autorska emisija Olje Bećković "Utisak nedelje" imala prosečan share 24,59% i rejting od 13,3% i takođe je bila ubedljivo prva po gledanosti u nedelju uveče u terminu od 21 do 23 sata kod gledalaca SBB platformi.

"Hit tvit" gledaniji samo gde Utisak nije emitovan

U saopštenju se navodi da tvrdnja pojedinih medija da je emisija konkurentskog, nacionalnog emitera "Hit tvit" bila gledanija od „Utiska nedelje“ nije činjenično tačna.

"Merenja su jasna i pokazuju neuporedivo veću gledanost Utiska u odnosu na Pinkovu emisiju na onim platformama gde su gledaoci imali izbor između njih. Rezultati su drugačiji samo gde Utiska nije ni bilo", piše u saooštenju.

Pored ove dve emisije, dodaje se u saopštenju, odlične rezultate su postigle serija "Žigosani u reketu", emisije produkcije Insajder "Male Velike priče" i "Insajderov pregled nedelje". kao i jutarnji program "Mentalno razgibavanje" koji ide radnim danima.

TVbeat je specijalizovana platforma za statističku TV analizu u realnom vremenu koja, mereći celu bazu gledalaca, a ne samo uzorak, daje precizne podatke o gledanosti određenog sadržaja ili kanala. Koriste je vodeći dirstributeri TV programa u Evropi, uključujući Veliku Britaniju, Španiju, Belgiju, Švajcarsku, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i dr.

United Media je 25. marta pokrenula Novu S, modernu televiziju kolažnog tipa koja građanima nudi najkvalitetniji sadržaj namenjen svim generacijama i interesovanjima.

NOVA S može se pratiti u Srbiji preko SBB-a, D3, Total TV-a i EON platforme. Televizija je takođe dostupna i gledaocima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

U okviru United Media posluje i TV N1.


Izvor: Promo/N1