-Crni Panter- dobitnik glavne nagrade Udruženja filmskih glumaca SAD

-Crni Panter- dobitnik glavne nagrade Udruženja filmskih glumaca SAD

Glen Klous je za ulogu u ostvarenju "The Wife" dobila nagradu za najbolju glumicu, a Rami Malek za ulogu u filmu "Boemska rapsodija" u kome igra frontmena grupe Kvin Fredija Merkjuria

Film "Crni panter" (Black Panther) dobio je najveću nagradu američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG), nagradu za glumačku postavu, na 25. ceremoniji dodjele tih priznanja u Los Anđelesu.

Film je pobijedio dva filma koji imaju najviše nominacija za Oskara "Roma" i "Fejvorit" (The Favourite), kao i druge filmove koji su bili u konkurenciji u toj kategoriji "BlacKkkalnsman", "Crazy Rich Asians", "Boemska rapsodija" (Beohemian Rapsody) i "Zvijezda je rođena" (A Star is born).

U kategorijama glumačkih nagrada Udruženje filmskih glumaca uglavnom je ponovilo nagrade Zlatnih globusa dodijeljene ranije ovog mjeseca. Glen Klous je za ulogu u ostvarenju "The Wife" dobila nagradu za najbolju glumicu, a Rami Malek za ulogu u filmu "Boemska rapsodija" u kome igra frontmena grupe Kvin Fredija Merkjuria.

Kao što je uradio na dodjeli Zlatnih Globusa Malek je posvetio svoju nagradu Frediju Merkjuriju.

U glumačkoj ekipi "Crnog pantera" većinom su crni glumci, i to vrlo impresivni glumci - Endžela Baset, Čedvik Bouzman, Danaj Gurira, Majkl Džordan, Lupita Niongo, Endi Serkis, Forest Viteker.

"Znamo kako izgleda kad nam kažu to nije platno za tebe, bina za tebe, a kad smo mladi, talentovani i crni", rekao je Bouzman koji interpretira afričkog superheroja.

Film Crni Panter još je nagradjen u kategoriji kaskadera, koji je bio sastavljen od više desetina profesionalaca.

Bredli Kuper i pjevačica Lejdi Gaga koji su izgledali da imaju dobre šanse poslije uspjeha među kritičarima i publikom za film "Zvijezda je rođena", su bili veliki gubitnici večeri.

Film Roma Alfonsa Kuaraona koga hvali kritika i ima deset nominacija za Oskara potpuno je izostao na sinoćnjoj dodjeli SAG nagrada.

Za najbolju sporednu mušku ulogu nagradu je dobio Maheršala Ali za film "Green Book", a za najbolju žensku sporednu ulogu Emili Blant za ulogu u horor trileru "A Quiet Place" koji je režirao njen suprug Džon Krasinski.

SAG nagrade se smatraju dosta pouzdanim pokazateljima za glumačke kategorije za Oskare pošto članovi Udruženja filmskih umjetnika glasaju i u Akademiji filmskih umjetnosti i nauke koja glasa za Oskare. Vrlo često je ta nagrada pokazatelj ko će dobiti nagradu najboljeg glumca ili glumice na Oskarima.


Izvor: Beta