Bježao sa bankomatom zakačenim za automobil


Bježao sa bankomatom zakačenim za automobil

Pedesetrogodišnji crnogorski državljanin Fadil Ahmetović uhapšen je prekjuče u gradu Solmoni, u Italiji, zbog sumnje da je sa saučesnicima 20. septembra 2020. pokušao da ukrade bankomat u mjestu Torre Canne, nedaleko od Brindizija, pišu Dnevne novine.

Kako prenose italijanski portali, u nalogu za određivanje pritvora, koje je izdalo javno tužilaštvo u Brindiziju, navodi se da se Ahmetović tereti za pokušaj teške pljačke, kao i opiranje službenicima policije prilikom hapšenja.

Uhapšeni je, nakon formalnosti, premješten u zatvor “Regina Coeli” u Rimu.

Kako se navodi, pokušaj pljačke se dogodio 20. septembra 2020. godine oko 04.30 časova, kada je banda kriminalaca došla da bankomata koji se nalazio u ulici Via Del Faro u Torre Canneu.

Prema rekonstrukciji policije, bankomat je uz pomoć sajle zakačen za automobil i isčupan iz zida.

Tokom bijega, banda koja se nalazila u dva automobila, naišla je na patrolu policije, kada započinje filmska potjera tokom koje pljačkaši uspijevaju da izguraju autom policijsku patrolu.

“Sve vrijeme tokom potjere koja je trajala skoro pola sata pljačkaši su vukli bankomat prikačen za automobil sa kojim su bježali. U jednom trenutku vozila u kojima su bili pljačkaši naišla su na zatvorenu kapiju odmarališta, koju su bez oklijevanja srušili, nakon čega su se vozila pljačkaša odvojila. Pljačkaši koji su bili u automobilu ‘lancia’ ostavili su ga i pješke krenuli da bježe u pravcu lokalnog sela. Na tom mjestu je ostao i sef koji je još uvijek bio prikačen za automobil. Drugi automobil ‘audi’ je nastavio bijeg, međutim, usljed brze vožnje udarili su u betonsku ogradu, zbog čega su odlučili da pod okriljem mraka pješice nastave da bježe. Preskočili su zid u koji su udarili i tom prilikom završili u provaliji dubokoj desetak metara, koju zbog mraka nijesu primijetili. Sva trojica pljačkaša zadobila su više preloma prilikom pada”, navode portali.

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter