Bijeljinac izvršni producent filma -Teslin narod- ovogodišnjeg kandidata za Oskara! (Video)


Bijeljinac izvršni producent filma -Teslin narod- ovogodišnjeg kandidata za Oskara! (Video)

Film “Teslin narod” je, odlukom američke filmske Akademije, kandidat za prestižnu filmsku nagradu Oskar za 2020 godinu. Ovaj film reditelja Željka Mirkovića, snimljen u produkciji Radio televizije Srbije (RTS) i Optimistic filma, izazvao je ogromnu pažnju, ne samo kod nas, nego i u Americi.

Izvršni producent ovog značajnog filmskog projekta je Đorđe Jovičić, bijeljinac, koji već godinama živi i radi u Beogradu.

Đorđe Jovičić je rođen u Bijeljini 1966. godine, njegov otac Radivoje je ugledni dugogodišnji bankar i menadžer nekoliko bijeljinskih preduzeća u periodu velikog ekonomskog procvata Bijeljine, sedamdesetih i osamdesetih godina 20 vijeka. Đorđe je stručnjak za marketing i medije. Dugogodišnji direktor kultne beogradske radio stanice “Radio Roda”, direktor preduzeća za marketing i consulting YAMC d.o.o., INNDEX MEDIA d.o.o., direktor predstavništva Novinske agencije Republike Srpske “Srna” za Srbiju, predsednik Rotary kluba Beograd Čukarica..... i sada evo i izvršni producent filma “Teslin narod” kandidata za Oskara za 2020 godinu!

Đorđe Jovičić u eksluzivnom razgovoru za portal www.infomediabalkan.com govori o sebi, o filmu “Teslin narod” i o istoimenoj televizijskoj seriji.

Infomedia Balkan: Đorđe, imate vrlo bogatu i uspješnu poslovnu karijeru?

Hvala  vam, ako tako mislite, meni to i ne izgleda tako. Ja sam sve ove godine radio ono što volim a to su poslovi vezani za marketing i medije. Koliko je to bilo uspešno, ne znam, trudio sam se i radio najbolje što sam mogao i znao.

Infomedia Balkan: Vi ste izvršni producent filma “Teslin narod” koji je već ostvario ogroman uspjeh, našavši se u konkurenciji za Oskara za 2020 godinu. Ovakve vijesti ohrabruju.

Raduje me ako je naš rad proizveo takve emocije. Ja smatram da ovde na našim prostorima ima mnogo mladih, pametnih i perspektivnih ljudi, koji sigurno imaju kvalitet i imaju šta da kažu u svim životnim oblastima kako ovde, tako i širom sveta. Samo ih treba ohrabriti i podstaći da se bore za svoju šansu. Entuzijazam, kreativnost i pamet mladih ljudi su svakako veliko bogatstvo koje imamo, a vrlo malo koristimo. Mislim da bi sve vladajuće strukture ovih država nastalih raspadom bivše SFRJ, morale voditi računa o ovoj činjenici i u svim sferama života dati šansu mladim ljudima a to bi sigurno vrlo brzo prouzrokovalo osetan boljitak, u svakom pogledu, za nas sve. Ne govorim ovo napamet. Moje iskustvo iz Radio Rode, gde smo u timu imali šezdesetak mladih ljudi, kojima smo pružili šansu, je potvrdilo da se time dobio jedan novi izuzetan kvalitet i u rejtingu i u velikoj slušanosti tog radija u Beogradu u ono vreme.

Foto: Đorđe Jovičić/Privatna arhiva/Infomedia Balkan

Što se tiče moje pozicije i obaveza kao izvršnog producenta u filmu “Teslin narod”, sve je praktično pokrenuto saradnjom sa rediteljem Željkom Mirkovićem koju sam započeo pre četiri godine. A kada mi je Željko pokazao prve trejlere i ideju za ovaj film, odmah sam shvatio da moram biti deo ovog projekta. “Teslin narod” je zapravo projekat za koji smo pored filma do sada snimili i 10 epizoda televizijske serije, i tu nije kraj.

Infomedia Balkan: Šta je Vaš cilj i cilj Vašeg tima predvođenog rediteljem Željkom Mirkovićem?

Imamo nekoliko ciljeva. Prvo, radili smo na promociji i premijernom prikazivanju Teslinog naroda u gradovima Amerike, na poznatim američkim univerzitetima, imali smo i tu čast da je film prikazan i u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku. To prikazivanje i promocija po SAD i dalje traje i u funkciji je same kandidature za Oskara.

Foto: Reditelj Željko Mirković i Đorđe Jovičić/Privatna arhiva/Infomedia Balkan

Naš drugi cilj je da nastavimo snimati televizijsku seriju “Teslin narod”. Priče o našim ljudima koji su svojim radom zadužili svet, stvarajući širom Amerike, u Kanadi, Evropi, Australiji. Ovaj film i televizijski serijal svakako nadahnjuju i bude pozitivne emocije i nadu, jer su to priče o najboljima među nama. Moj glavni zadatak, kao izvršnog producenta, između ostalog je da pomognem u obezbeđivanju finansijskih sredstava za dalji nastavak snimanja ove televizijske serije. Evo, iskoristiću i ovu priliku da pozovem sve zainteresovane institucije i preduzeća, kao i pojednice, koji to žele i vide u tome svoj interes, da nam se pridruže u realizaciji ovog projekta a ta početna komunikacija može da ide i preko vašeg portala.

Infomedia Balkan: Kada će se film “Teslin narod” moći pogledati u Vašoj Bijeljini, Republici Srpskoj, BiH?

Moram reći da to ne zavisi mnogo od nas koji smo radili na ovom filmu. Ja sam svakako raspoložen i zainteresovan. Veoma bih volio da se film prikaže u Bijeljini i drugim gradovima u Republici Srpskoj i BiH. Ako dobijemo poziv, ja svakako obećavam da će deo našeg tima na čelu sa rediteljem Željkom Mirkovićem doći na premijeru u Bijeljinu.

Infomedia Balkan: Gospodine Jovičiću hvala Vam na razgovoru i izdvojenom vremenu. Želimo Vam da film “Teslin narod” osvoji Oskara

Hvala vam puno! Hvala vam na lepim željama! Veliki pozdrav za moj rodni grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i celu BiH!

VIDEO:

 

Foto naslovna: Privatna arhiva/Infomedia Balkan

Video: “Teslin narod” official trailer/Youtube

Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks