Bajden: -Zvanična Moskva će platiti zbog miješanja u američke izbore- a šta kaže Putin


Bajden: -Zvanična Moskva će platiti zbog miješanja u američke izbore- a šta kaže Putin

Bijela kuća se oglasila nakon optužbe da je Putin ubica: Bajden se ne kaje zbog izjave! Inače, Bajden je u intervjuu poručio i da će zvanična Moskva platiti "zbog miješanja u američke izbore".

Povodom izjave američkog predsjednika Džoa Bajdena, oglasila se danas Bijela kuća. Američki predsjednik je u intervjuu istakao da smatra da je prvi čovjek Rusije ubica.

Kako prenose mediji, Bijela kuća je istakla da Bajden "ne žali u vezi komentara o Putinu". Takođe, navodi se da administracija predsjednika SAD spremna da nađe načine da sarađuje sa Rusijom i Putinom uprkos tenzijama između dvije zemlje, kazala je portparolka Bijele kuće, Džen Psaki, a prenosi Sputnik.

Podsjećanja radi, Bajden je nedavno privukao veliku pažnju svjetskih medija, pošto je u intervjuu za američku mrežu ABC kazao da smatra da je Putin ubica.

Inače, Bajden je u intervjuu poručio i da će zvanična Moskva platiti "zbog miješanja u američke izbore".

- Uskoro ćete vidjeti cijenu koju će platiti za to - rekao je tada prvi čovjek SAD i dodao da je tokom telefonskog razgovora u januaru upozorio ruskog kolegu o mogućem američkom odgovoru.

- Dugo smo razgovarali i rekao sam mu da ga poznajem i da on mene poznaje. Ukoliko utvrdim da se to desilo, budi spreman - kazao je Bajden.

Potom se oglasio Putin, koji je Bajdenu poželio dobro zdravlje.

Takođe, ruski predsjednik je poslije uputio poziv Bajdenu da u petak ili ponedjeljak razgovaraju, ali je predložio da ta njihova debata bude uživo i onlajn.

Izvor: telegraf.rs/espreso.co.rs/Infomedia Balkan

NAKON BAJDENOVE IZJAVE STIŽE PUTINOV ODGOVOR: Ruski lider bio kratak, a američkom predsjedniku poželio samo jedno!

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je, kao odgovor na izjavu američkog predsjednika Džozefa Bajdena da će ruski predsjednik "platiti cijenu" za svoje navodno miješanje u američke izbore i da ga smatra ubicom, Bajdenu poželio dobro zdravlje.

"Kada ocjenjujemo druge ljude i države, to je kao da gledamo u ogledalo", rekao je Putin, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je rekao da u američkom establišmentu ima mnogo časnih i poštenih ljudi i da će se Rusija oslanjati na njih.

Predsjednik Rusije je ocijenio da je Vašington posvećen odnosima sa Moskvom samo pod svojim uslovima, a da će Rusija raditi samo pod uslovima koji su povoljni za nju.

Foto naslovna: novosti.rs
Izvor: tanjug.rs/kurir.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter