Autoput Kuzmin - Rača skoro gotov, a oni nisu ni počeli


Autoput Kuzmin - Rača skoro gotov, a oni nisu ni počeli

- Srbija gradi auto put od Kuzmina do Sremske Rače i ta dionca će biti gotova ove godine, dok oni nisu ni počeli prema Bijeljini, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pitao turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, tokom susreta prie nekoliko dana u Ankari, da li Bošnjaci hoće da grade autoput do Srbije ili ne, pošto Srbija već gradi autoput ka Sarajevu preko Bijeljine.

On je rekao da će to biti jedna od teme trilaterarnog sastanka koji je predložio Erdogan da se održi nakon izbora u Srbiji.

Vučić je rekao, u intervjuu Pinku, da je riječ o gradnji autoputa od Višegrada do Sarajeva i naglasio da nema smisla da Srbija gradi autoput od Požege do Kotromana koji će koštati i do milijardu evra, pošto je trenutno procjena 880 miliona ali da rastu cene građevinskog materijala, ako BiH neće da gradi autoput na tom pravcu sa njihove strane.

Predsjednik Vučić je dodao da bi Srbija mogla taj novac da prebaci na druge projekte i ubrza, na primjer, gradnju autoputa od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

"Ako neće neka nam kažu to konačno", poručio je Vučić.

Naglasio je da Srbija već gradi autoput ka Sarajevu i da će dionica Kuzmina do Rače biti gotova ove godina, a oni prema Bijeljini nisu ni počeli.

"Mi ćemo da damo 100 miliona evra Srpskoj da izgradi od Rače do Bijeljine i to smo dogovorili. Hajde da probamo da rešavamo stvari koje ljudima život znače", kazao je Vučić.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter