Alternativna televizija kupila Radio -Igokeu-


Alternativna televizija kupila Radio -Igokeu-

– Alternativna televizija kupila je Radio „Igokeu“, koji je bio u vlasništvu Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika i Košarkaškog kluba „Igokea“. Ovaj radio, koji je ranije preimenovan u „Agape“, ubuduće će poslovati kao „A radio“.

„A radio“ iz Laktaša seli u Banjaluku i smješten je u zgradi ATV-a. Funkciju direktora od Ivane Dodik, supruge Dodikovog sina Igora, preuzeo je Drahmi Miskin.

Okružni privredni sud u Banjaluci upisao je promjenu poslovnog imena, promjenu sjedišta, promjenu članova, prenos udjela, dopunu djelatnosti i promjenu lica ovlašćenog za zastupanje kod subjekta Radio “Igokea” Laktaši, tako da će društvo poslovati pod poslovnim imenom “A radio” Banjaluka. Osnivač je Alternativna televizija.

Radio „Igokea”, ranije preimenovan u radio „Agape“, bio je u vlasništvu Gorice Dodik i Košarkaškog kluba „Igokea“.

Ovaj radio prošle godine je prihodovao 58.671 KM i prikazao dobit od 673 KM. Zapošljavao je jednog radnika. Prihod ovog radija veći je nego 2017. kada je bio 40.919 KM, dok je dobit pala u odnosu na 2017. kada je bila 6.999 KM.

Radio „Igokea“ bio je samo dio poslovne imperije porodice Dodik, a o poslovanju preduzeća u njihovom vlasništvu CAPITALje pisao u tekstu Poslovna imperija porodice Dodik zarađuje milione.

Većinski vlasnik ATV-a, sa 51 odsto, krajem prošle godine postala je „Integra inženjering“, u vlasništvu porodice Slobodana Stankovića. Jedan od suvlasnika ATV-a ove godine postala je i firma „Grand trade“, Mileta Radišića.

 

Izvor: capital.ba