Ako oženim ruskinju to će biti iz ljubavi: Oglasio se Miloš Biković nakon dobijanja ruskog državljanstva


Ako oženim ruskinju to će biti iz ljubavi: Oglasio se Miloš Biković nakon dobijanja ruskog državljanstva

Glumac Miloš Biković dobio je rusko državljanstvo, a nakon toga odmah se oglasio i otkrio je koliko mu je drago zbog toga.

Iako se Miloš Biković juče oglasio na svom Instagram profilu i otkrio da je to za njega blagoslov, sada je gostujući na jednoj televiziji otvoreno pričao o tome.

- Otkako sam otišao u Rusiju, osećam se kao deo tog društva. Kao kod kuće, u svojoj Srbiji. Ovo je za mene dodatna potvrda i čast. Sad je samo sve to ozvaničeno. Već sedam godina tamo živim i stvaram - kaže poznati glumac.

Sad je sigurno da, ako se oženi Ruskinjom, svi će znati da je to učinio zbog ljubavi, a ne zbog pasoša, sa čime se i on potpuno složio.

O tome kako se tako dobro uklopio u rusko društvo, Biković na prvom mestu ističe same Ruse.

- To najviše govori o njima i koliko oni poštuju kulturu i delatnike kulture. U vreme kada svi zatvaraju granice i kada se ljudi dodatno otuđuju, oni čine jedan ovakav gest i to je jedno dodatno zbližavanje dva naroda - objasnio je glumac.

Srpska kultura je nešto što ga je formiralo i nešto što promoviše i trudi se da proslavi gde god može.

- Pošto sam već neko vreme deo i ruske kulture, mogu slobodno da kažem da je sve to deo jednog koda, da su nam vrednosti iste. Slovensko poreklo, istorija, dominantno pravoslavno-hrišćanski sistem vrednosti. Snažan islamski faktor, gde i u jednoj i drugoj državi imamo našu braću, sugrađane muslimane, koji čine važan deo u formiranju kulturnog života-  ističe Biković.

Uprkos tome što je Rusija najveća zemlja na svetu, mnogi Rusi znaju za Srbiju i svi gaje simpatije i pozitivno mišljenje o Srbima.

Izvor: idjtv.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter