Zvornik uzima kredit od sedam miliona za zgrade, rasvjetu i kamere

Zvornik uzima kredit od sedam miliona za zgrade, rasvjetu i kamere

Rukovodstvo Grada Zvornik odlučilo je da zaduži tu lokalnu zajednicu za sedam miliona kako bi izgradili ili kupili određene objekte, javnu rasvjetu, te montirali kamere.

Gradonačelnik Zoran Stevanović je javnu nabavku za izbor najpovoljnije banke za kreditno zaduženje raspisao prije dva dana.

Traži se kredit od sedam miliona maraka, a da bi taj novac dobili na raspolaganje u Gradu Zvornik spremni su da plate troškove, odnosno kamate i obradu kredita u iznosu od 1,64 miliona maraka.

Kredit namjeravaju da otplaćuju deset godina uz grejs period od godinu dana.

Navodi se da se zadužuju za kapitalna ulaganja, a najviše planiraju da potroše na izgradnju i kupovinu poslovnih objekata, ukupno 3,56 miliona KM.

Za investicije u mjesnim zajednicama namijenjeno je 2,94 miliona KM, a planira se rekonstrukcija i izgradnja objekata.

Najmanji iznos kredita planiran je za javnu rasvjetu i montažu video nadzora što bi trebalo da košta pola miliona maraka.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ranije je najavljivao da će novac od kredita i iz budžeta ove godine biti utrošen za izgradnju nove zgrade Gradske uprave, za kupovinu prostorija Centra za socijalni rad, Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, video nadzor i javnu rasvjetu, vodovod Lokanj-Pilica, prečistač u Tabancima, kanalizacioni sistem u Branjevu ta rekonstrukciju putne infrastrukture u mjesnim zajednicama.

Piše: Svjetlana Šurlan

Foto naslovna: nezavisne.com

Izvor: capital

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter