Zvezda dobila novo pojačanje – Lukman se -vraća kući-

Zvezda dobila novo pojačanje – Lukman se -vraća kući-

Aleksandar Lukman je novo pojačanje KK Crvena zvezda i biće novi kondicioni trener tog tima od sezone 2018/19.

Crvena zveda je, nakon neuspešne sezone i prekida saradnje sa Dušanom Alimpijevićem, krenula u obvnou stručnog štaba, a sve je počelo dovođenjem glavnog šefa struke Milana Tomića.

Lukman je završio Fakultet fizičkog vaspitanja u Beogradu. Doktorirao je 2008. godine na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine, a ovo mu nije prvi dolazak u Crvenu zvezdu. 

Naime, Lukman je bio kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća. 

Lukman je radio i u stručnom štabu Uniksa iz Kazanja sa kojim je i osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, Lukman je osvojio i evropski trofej i to Evrokup 2015. godine. 

Srpski trener bio je i deo stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

 

Foto: Starsport

Izvor: ZVANIČNI SAJT/b92.net