Zoran Šprajc: Volove smo 30 godina gledali na saborskim sjednicama


Zoran Šprajc: Volove smo 30 godina gledali na saborskim sjednicama

Miroslav Škoro organizira zanimljive performanse, ali kulturno-gastronomske.

Naime, Škoro ne skriva da mu je u političkom djelovanju uzor Hrvatska demokratska zajednica. I po uzoru na svoj uzor, Škoro u kampanji nastupa sa svirkom, pjesmom i - pečenim volovima.  

Tako smo u zagrebačkoj Dubravi ovog vikenda imali ponovno priliku vidjeti leš vola nabijenog na kolac kojemu u laganoj vrtnji, uz pjesmu i veselje, majstori za volove režu meso kojim hrane oduševljeni narod.

Prekrasan prizor odmah je izazvao emocije i sjećanja na prvu pobjedu dr. Franje Tuđmana i Hrvatske demokratske zajednice koja je također u Dubravi proslavljena velikim pečenim volom. 

Nakon toga 30 godina smo volove mogli gledati samo na televiziji u prijenosima saborskih sjednica, ali evo Škoro je odlučio volove ponovno približiti narodu, nadajući se da će za komad žilave "voletine" narod i njemu omogućiti da ga ponovno gledamo u izravnom prijenosu saborskih sjednica. 

Doduše, leš vola kojeg je narodu Dubrave prekjučer priuštio Miroslav Škoro bio je čak 250 kilograma lakši i manji od leša vola kojim je nekoć Dubravu častio Franjo Tuđman, što samo potvrđuje koliko je Tuđman bio veliki, a Škoro mali. 

Komentar Zorana Šprajca u vrlo gledanoj emisiji RTL direkt

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks