Zemljo otvori se! Još jedan nepismeni doktor nauka, koji je uz to i direktor srednje škole i.... (Foto)

Zemljo otvori se! Još jedan nepismeni doktor nauka, koji je uz to i direktor srednje škole i.... (Foto)

Pravopis profesora i doktora Spasojevića! Zašto nam se raspao obrazovni sistem, kako su urušene norme i standardi najbolje govori primjer profesora Borisa Spasojevića, direktora Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole u Banjaluci. Istina profesor Spasojević je doktor, i to ekonomskih nauka, pa mu ne treba puno zamjeriti jer više piše i bavi se brojevima, prebacivanjem sa računa na račun i iz džepa u džep, a slabije koristi slova pa ne treba gledati sitnice i pravopis.

Profesor Spasojević večeras gostuje na K3 televiziji, i potrudio se da napiše tako dobru najavu za svoje gostovanje da će emisija sigurno oboriti sve rekorde gledanosti jer će mnogi poželjeti da čuju predavanje profesora koji ovako lijepo piše!

U dvije rečenice napravio je toliko pravopisnih grešaka da je zaslužio čistu jedinicu, jer bolje piše moj sestrić Aleksa i njegovi drugari, prvačići koji su tek pošli u školu. Svakom se desi da u žurbi pogriješi ali ovdje je jasno da se radi o suštinski nepismenom čovjeku. Ako je ovakav direktor, uz to još doktor, može se zamisliti kakvi li su tek profesori koje on selektuje po partijskoj liniji?

Najtužnije u svemu je to što ni poslije 20 godina partijskog staža ne zna napisati skraćenicu stranke čiji je ponosan kadar, i koja ga je nagradila brojnim funkcijama i privilegijama. Ne samo da je skraćenicu Partije napisao malim slovima, već je između svakog slova stavio tačku, dok to novo pravopisno pravilo nije primijenio na predstavnike drugih stranaka koji će sa njim nastupiti u emisiji!

Tužno da tužnije ne može biti. Popečitelj i prosvetitelj Spasojević je bio umiješan u aferu izdavanja lažnih diploma, zbog čega su neki ljudi ostali bez posla kad je afera otkrivena, dok je njega zaštitila Partija i nikada nije odgovarao za zloupotrebe. Doktor Spasojević je po partijskoj liniji angažovan u IGOKEI i Košarkaškom savezu Republike Srpske, i nadam se da je bar malo bolji košarkaš nego profesor, a večeras emisiju na K3 svi čekamo sa nestrpljenjem.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter