Zbog trgovine drogom uhapšen pratilac ministra Miloša Lučića: Muk o hapšenju na RTRS-u, ATV-u, Faktoru.. (Foto)

Zbog trgovine drogom uhapšen pratilac ministra Miloša Lučića: Muk o hapšenju na RTRS-u, ATV-u, Faktoru.. (Foto)

Portal Istraga objavio je informaciju da je SIPA zbog trgovine narkoticima uhapsila policajca Miloša Nikolića, pratioca ministra Miloša Lučića, kadra DNS-a i kuma Nenada Nešića. Nikolić je uhapšen kada je pokušao da proda 10 kg droge skank. Pročitajte tekst portala Istraga.ba, koji prenosim u cjelosti.

Miloš Nikolić, pratilac ministra za za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučiča, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je trgovao opojnom drogom spid, saznaje Istraga.

Da je uhapšen njihov policijski službenik, potvrdili su nam i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Prema informacijama Istrage, Nikolić je uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge spid. On je mjesecima bio meta Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK-a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od Miloša Nikolića kupovali spid. Posljednji “simulirani otkup”, obavljen je u četvrtak ujutro kada su hrvatski policajci, za potrebe istrage, od Nikolića otkupili 10 kilograma spida. Akcija je provođena mjesecima i nosila je oznaku Dijamant.

“U policijskoj akciji „Dijamant“ u toku su pretresi na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela u vezi sa nedozvoljenom trgovinom narkoticima”, saopćeno je u četvrtak iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama  i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Prema informacijama Istrage, do sada su uhapšene četiri osobe. Pored Miloša Nikolića, uhapšen je i Dalibor Lugonja, kriminalac koji je ranije nekoliko puta osuđivan zbog trgovine narkoticima. Ali vratimo se Milošu Nikoliću, pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koji je uhapšen prilikom primopredaje 10 kilograma spida. On je posljednjih mjeseci bio na bolovanju, nakon što je tokom novogodišnjih praznika zadobio teške tjelesne povrede. Naime, u jednom hotelu na Zlatiboru, u Srbiji, ministar Lučić je boravio sa svojom suprugom i obezbjeđenjem. U ranim jutarnjim satima došlo je do incidenta zbog pjesme koju je tražila ministrova supruga. U fizičkom obračunu je stradao je Miloš Nikolić, pratilac ministra Lučića.

Ministar Lučić i Miloš Nikolić godinama blisko sarađuju. Obojica su kadrovi Nenada Nešića, predsjednika DNS-a i aktualnog zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Muk o hapšenju na RTRS-u, ATV-u, Faktoru …

Većina medija prenijela je vijest koju je objavio portal Istraga.ba o hapšenju policajca Miloša Nikolića, pripadnica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, inače pratioca DNS-ovog ministra Miloša Lučića  u Savjetu ministara BiH, ali o ovoj informaciji nema ni riječ na RTRS-u, ATV-u, Faktoru i drugim režimskim medijima.

Da je kojim slučajem uhapšen pratilac i blizak saradnik nekog od lidera opozicije, vjerujem da bi bio prekinut program vanrednim vijestima i informacijom kako je opozicija povezana sa dilerima droge, kriminalom i danima, mjesecima bi se bombardovala javnost i vodila kampanja.

Nešić je prije par noći bio gost u Teleringu kod Mata Đakovića na RTRS-u, učestvovao je sa poslanikom glavašem, ministrom Lučićem i najbližim saradnicima na skupu koji je prije dva dana organizovao režim u Banjaluci, i svakom ko zna sabrati 2 i 2 sve je jasno.

Odavno se ne želim baviti DNS-om i Nešićem, za mene je to završena priča, ali važno je istaknuti da je vrijeme pokazalo da sam po ko zna koji put bio u pravu kada sam insistirao da se olako ne prihvata i ne otvaraju vrata istinske opozicije Nenadu Nešiću, jer to samo unosi smutnju u apatiju među glasače ili pristalice.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: Blog Nebojša Vukanović/nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter