Zbog podrške formiranju Savjeta ministara BiH Mirsad Duratović isključen iz DF-a

Zbog podrške formiranju Savjeta ministara BiH Mirsad Duratović isključen iz DF-a

Demokratska Fronta saopštila je da je zbog samoinicijativne podrške novom Savjetu ministara BiH iz te stranke isključen Mirsad Duratović.

“Demokratska fronta na bilo koji način ne podržava, i protivi se formiranju predloženog saziva Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz Republike Srpske.  Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou”, navodi se u saopštenju te stranke.

Dalje se ističe da Mirsad Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Savjeta ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i “Osmorke”, što je za Demokratsku frontu neprihvatljivo.

“Gospodin Duratović je i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Savjeta ministara. Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. – odnosno mjera isključenja”, saopštili su iz DF-a.

Foto naslovna: Gerila.info/Mirsad Duratović i Saša Grbić
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter