Zbog pedofilije - Radio stanice počele bojkot pjesama Michaela Jacksona (Video)

Zbog pedofilije - Radio stanice počele bojkot pjesama Michaela Jacksona (Video)

Najveće radio stanice na Novom Zelandu stopirale su emitovanje pjesama Michaela Jacksona, uključujući i komercijalni MediaWorks. U isto vrijeme i tri kanadske radio stanice iz Montreala su u potpunosti izbacile pjesme “kralja popa” iz svog programa.

Razlog za ovakav potez je dokumentarni film “Leaving Neverland”, koji u fokusu ima pedofilske sklonosti pokojnog Jacksona.

– Michael Jackson trenutno se ne nalazi ni na jednoj play-listi MediaWorks radio stanica. To je posljedica želja, ukusa i preferencija naše publike, a naš je zadatak da omogućimo da radio stanice puštaju muziku koju ljudi vole slušati -piše u dopisu Leona Wratta, direktora novozelandskog MediaWorksa.

U međuvremenu je britanski BBC Radio 2, za koji je magazin NME-u rekao da su Jacksona povukli iz etera, javio da su Jacksonove pjesme povučene jer su ta mjesta u eteru bila “rezervisana za nova izdanja”. Takođe je naglašeno da BBC nikog ne cenzuriše, već se samo uzima u obzir “relevantnost, želja publike, kao i kontekst.”

Film reditelja Dana Reeda “Leaving Neverland”, koji je premijerno ove godine bio prikazan na Sundance Film Festivalu, tako postaje istovremeno i najuticajniji i najokontroverzniji dokumentarni film ove godine. Reed se u spomenutom dokumentarcu fokusira na svjedočanstva tridesetšestogodišnjeg Wadea Robsona i četrdesetjednogodišnjeg Jamesa Safchucka koji tvrde da ih je Jackson seksualno zlostavljao dok su bili djeca. Par je digao i parnicu protiv “Jackson’s estatea” nakon njegove smrti, ali ju je sudac odbacio 2017. nakon odluke da “Jackson’s estate” ne može biti odgovoran za pjevačevo ponašanje tokom života.

U velikoj Britaniji se danas održavaju protesti fanova Michaela Jacksona koji ne žele da film “Leaving Neverland” bude prikazan na britanskom Channel 4. Predivđeno je da taj četvorosatni film bude prikazan u dva dijela počevši s današnjim danom, 6. martom u 21 čas po lokalnom vremenu.

Jacksonovi obožavaoci pozivaju na bojkot HBO-ovog dokumentarca, a tražili su i od Channel 4 da ga ne emituje, što je naravno odbijeno.

Povodom dokumetarnog filma oglasila se i glumica Rose McGowan, inače prominentna zagovornica #metoo pokreta, poručivši Jacksonovim obožavateljima:

– Žao mi je, ali vaš heroj je bio loša osoba – rekla je glumica Rose McGowan, inače prominentna zagovornica #metoo pokreta, objašnjavajući da to ne znači da “vi ne možete slušati i uživati u njegovoj muzici” kao i da je Jackson bio “čovjek koji je povrijedio puno drugih osoba”.

VIDEO:

Izvor: SrpskaCafe