Zauvijek isparilo 6,2 miliona KM iz Elektroprivrede Srpske: Firma BECG, koja je novac izvukla, biće likvidirana?


Zauvijek isparilo 6,2 miliona KM iz Elektroprivrede Srpske: Firma BECG, koja je novac izvukla, biće likvidirana?

Nekoliko godina unazad detaljno sam, u niz navrata, pisao o pljački 6,2 miliona KM iz Elektroprivrede RS preko firme BECG, iza koje stoje Bojan Kiso i Ljubomir Mrda.

Njih dvojica su još od 2020. godine pokušavali da likvidiraju firmu, nikako im to nije polazilo za rukom, ali na kraju su uspjeli, a pare su isparile. U Kolumbiji i to više od trećine.

Takav rasplet sam ranije i najavio, jer bi me zapanjilo da je drugačiji.

“Opštinski sud u Sarajevu u likvidacionom postupku nad pravnim licem Business Excellence Consulting Group na ročištu održanom 11.05. 2023. godine objavio je oglas da se provede likvidacioni postupak nad pomenutom firmom".

Za likvidatora je imenovan Vladimir Minić koji je dužan da likvidacionom sudiji predoči popis imovine i obaveza ovog pravnog lica, navodi se još u pomenutom dokumentu.

Likvidacija firme ujedno znači i likvidaciju 6,2 miliona KM koji nikada neće biti vraćni EP RS.

Sve formalno izgleda kako treba, s tim što pravno lice ne postoji, niko se u njemu, već godinama, ne javlja na telefon niti je SIPA, kada je pokušala naći tu firrmu, uspjela u tome.

Likvidator Minić je samozvani i fiktivni  „interni revizor“ i direktor "BESC, a  istovremeno je i direktor kontraverzne firme “GALEB” iz Istočnog Sarajeva.

Ostaje nejasno kako SIPA nije našla bar Mrdu i Minića, kad već nije našla firmu???! Možda da pokušaju tokom postupka likvidacije?

Minić je inače potrčko Mrde i u firmi “Green Energy” u čijem vlasništvu je MHE “Miljacka”, o čemu sam detaljno pisao.

Koliko je ko, od Mrdinih saradnika, oteo iz firme koja i ne postoji, ali ide u likvidaciju možete pročitati na linku “Nakon milionske pljačke Elektroprivrede RS, Dodikov štićenik i kriminalac Mrda, perač prljavog novca Kokezinog i Belivukovog kriminalnog Krakena, i njegov saučesnik Bojan Kiso pokušavaju likvidirati firmu BESCG preko koje je oteto cca 6,2 miliona miliona KM”.

Druge detalje, kao i sve ugovore preko kojih je izvučen novac, iznosim u tekstu u nastavku. 

Pljačka 6,2 miliona KM u režiji Dodika i Mrde: Milioni iz EP RS završili u Kolumbiji; "Mula" je bio Bojan Kiso, australijski državljanin sa stalnim mjestom boravka u Kolumbiji 17.07.2022.)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter