Zato što je Srbin, na Cetinju pretučen Nebojša Vukanović -Uspio sam se izvući iz blokiranog Cetinja- (Video)

Zato što je Srbin, na Cetinju pretučen Nebojša Vukanović -Uspio sam se izvući iz blokiranog Cetinja- (Video)

Danas nešto poslije 17 časova, dok sam šetao Cetinjem, prepoznala me je grupa radikalnih crnogorskih ekstremista, tzv. komita, te povikali „evo ovog Srbina“ i pitali „šta tražiš ovde Vukanoviću, marš u Trebinje Srbine, gdje ti je Draško Stanivuković, gdje ti je Dodik“, te me uz psovke na nacionalnoj osnovi počeli udarati pesnicama, koljenima i nogama.

Srećom blizu je bila policija, a uspio sam udarce izdržati na nogama, nisam pao na pod, pa me nisu šutirali, ali su mi oduzeli oba telefona kako bi provjerili šta sam snimao. Uporno su psovali, te vrijeđali na nacionalnoj osnovi, ali me policija uspjela uvući u policijsko auto, nakon čega sam otišao u policijsku stanicu da dam izjavu nakon što su shvatili da se radi o narodnom poslaniku iz susjedne Republike Srpske.

U policiji su bili korektni, dao sam izjavu kolegama iz Crne Gore, nakon čega smo uspjeli u posljednjem trenutku izaći iz Cetinja, jer su bukvalno odmah poslije nas blokirali put prema Njeguši i Čevo.

Detaljnije u video prilogu.

 

Sramno je ponašanje dijela medija koji podstiču mržnju i nasilje

Par šamara, udaraca i modrica bude i prođe, ali mnogo više od njih boli osjećaj da vas neko u 21-om vijeku mrzi i napada na ulici samo zato što ste Srbin i što se zovete Nebojša Vukanović, ili Marko Marković ili Petar Petrović… Užasno je što mnogi likuju zbog mržnje na Cetinju, podstiču i pravdaju nasilje.

Novinari Radio televizije Crne Gore uzeli su od mene izjavu i čekali me da upitaju šta se dogodilo, ali izjava nije emitovana jer ne žele da informišu objektivno javnost i kažu kakva mržnja i antisrpska histerija vlada na Cetinju.

Pogledajte kratku izjavu za RTCG, koju su slučajno snimili moji saradnici kako bi vidjeli da li će biti cenzurisana..


 
 

Video: nebojsavukanovic.info/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter