Zataškavaju najveću aferu u Republici Srpskoj

Zataškavaju najveću aferu u Republici Srpskoj

Postavljanjem najveće afere u Republici Srpskoj, u kojoj je gubitkom lokacije „Stare autobuske stanice“ Banjaluka oštećena za 100 miliona КM, na 98-u tačku dnevnog reda predstojeće gradske skupštine, aktuelna vlast nastavlja praksu zataškavanja ovog slučaja, poručio je odbornik SDS u gradskoj skupštini Banjaluke Aleksandar Petković.

Кaže da je zbog činjenice da je sudska odluka u ovom slučaju postala izvršna, morala biti održana hitna vanredna sjednica.

Upitao je gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića šta se desilo sa pokretanjem krivičnih prijava u ovom postupku koje je ranije najavljivao. 

 „Ako smo zbog činjenice da su ugovori, koji potvrđuju vlasništvo grada nad ovom imovinom, nestali u više institucija, onda gradske vlasti moraju imenom i prezimenom identifikovati odgovorne“, kazao je Petković. 

Boris Šukalo, član Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS Banjaluka, je rekao da će u ovom slučaju Banjaluka pretrpjeti štetu veću u nego u velikom zemljotresu, koji je 1969. pogodio grad.

On je pozvao Tužilaštvo i sve nadležne institucije da ispitaju odgovorne koji su omogućili da najveća afera u Republici Srpskoj bude sprovedena u djelo.

Šukalo smatra da priča oko pronalaska originalnih dokumenta, koji potvrđuju vlasništvo Banjaluke nad ovom lokacijom, može biti završena samo kada odgovorni za njihov nestanak završe iza rešetaka.

„Postavljam pitanje odgovornima u Arhivu grada Banjaluka, Zavodu za izgradnju, kao i Autoprevozu, gdje su originalni ugovori koji potvrđuju da je razmjenom zemljišta Banjaluka postala pravi vlasnik sporne lokacije. Pitam gradonačelnika da objasni izjavu da su ugovori nestajali na misteriozan način“, reko  je Šukalo. 

Кaže da činjenica da građani Banjaluka sada moraju platiti 40 milona КM odštete, onima koji su oteli gradsko zemljište i zgradu Muzeja savremene umjetnosti najbolje govori o kakvom kriminalu i prevari je ovde riječ.

Foto naslovna: Siniša Pašalić/Ras Srbija

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks