Zašto su i posle 25 godina nepoznate ubice visokog policijskog zvaničnika i ratnog heroja Srđana Kneževića?


Zašto su i posle 25 godina nepoznate ubice visokog policijskog zvaničnika i ratnog heroja Srđana Kneževića?

Juče je na Palama i u rodnom selu Tvrdimići u kome je sahranjen, u prisustvu sinova, članova porodice i saboraca, služen pomen i obilježeno 25 godina od ubistava Srđana Kneževića, legendarnog komandanta elitnog Odreda „Beli vukovi“ i zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo. Srđan Knežević ubijen je u klasičnoj sačekuši ispred zgrade u centru Pala, u kojoj je stanovao, na očigled članova svoje porodice.

Nažalost zbog korupcije, traljave istrage i uviđaja, te opstrukcija politike i tajne policije, ubice i nalogodavci ubistva nisu otkriveni i procesuirani. Kao što se u ratu časno i hrabro borio, tako je i nakon rata u miru Srđan Knežević bio pošten i pokušavao je u teškim vremenima časno raditi svoj posao u policiji, borio se protiv kriminala i korupcije, stao na žulj moćnicima, tajkunima i političarima, što je vjerovatno bio i razlog da se na njega organizuje atentat.

Vrlo vjerovatno da su atentat organizovale i izvršile udbaške strukture preko svojih saradnika, ali nažalost nikada nije istraženo i niko nije procesuiran. Sasvim je izvjesno da će ubistvo Srđana Kneževića ostati misterija sve dok se režim ne promijeni jer je očigledno da politika i vlast opstruišu rasvjetljavanje ubistva jer im to nikako ne odgovara.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter