Zašto Milorad Dodik krije svoj stav i zašto je zabio nož u leđa -prijatelju- Putinu? (Foto/Video)

Zašto Milorad Dodik krije svoj stav i zašto je zabio nož u leđa -prijatelju- Putinu? (Foto/Video)

Već desetak godina, gotovo pred svake izbore, Milorad Dodik je lobirao i putovao u Moskvu, Sankt Petersburg i druge ruske gradove da bi se po svaku cijenu kratko susreo sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, predstavljao u javnosti lažno kao veliki rusofil i prijatelj Rusije, kako bi se poigravao sa emocijama srpskog naroda i građana Republike Srpske. Ipak, beskrupulozni makijavelista okrenuo je ploču nakon eskalacije krize u Ukrajini, i ponovo se vraća na fabrička podešavanja daška svježine Medlin Olbrajt i zapada.

Iako je nakon početka sukoba tvrdio da se na vlasti u Kijevu nalazi banda i da naoružani banditi šetaju glavnim gradom Ukrajine, da bi već sutradan, nakon telefonskog razgovora sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, posjetio Ukrajince u Prnjavoru, obećao 100 000 pomoći izbjeglicama iz Ukrajine.

Nigdje se više ne pominju Putin i Lavrov, čak ni čuvena ikona iz Ukrajine, nema pomoći braći Rusima, a kao kukavica napustio je sjednicu Predsjedništva BiH kako ne bi iznio stav niti preduzeo neki potez kojim bi se spriječilo glasanje ambasadora i diplomata iz BiH, poput Svena Alkalaja u Ujedinjenim nacijama, protiv Rusije.

Zašto Dodik nema jasan stav o Rusiji, zašto pilatovski pere ruke i zabija nož u leđa Rusiji i Putinu, iako se u njega godinama zaklinjao. Ako su Kina, Indija, Brazil pa čak i pokoreni Irak mogli biti suzdržani na glasanju i nisu glasali protiv Rusije, zašto je Dodik dozvolio Alkalaju da glasa protiv Rusije i nije postavio pitanje odgovornosti, zakazao Posebnu sjednicu Skupštine?

Da li se uplašio sankcija i kazne zapadnih sila pa se ponovo prestrojio i vratio na fabrička podešavanja, podržava otvoreno Ukrajinu i staje na stranu protivnika Rusije!? Detaljnije u video prilogu..:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter