Zašto je SNSD najodaniji partner HDZ i zašto se toliko bori za hrvatske nacionalne interese?

Zašto je SNSD najodaniji partner HDZ i zašto se toliko bori za hrvatske nacionalne interese?

SNSD i HDZ ne žele da spriječe izborne krađe! SNSD je još jednom potvrdio da je najodaniji partner HDZ-a i interesa te političke grupacije. Stav SNSD-a da neće biti ništa od reforme izbornog zakonodavstva ukoliko se ne usaglasi izbor članova Predsjedništva BiH djeluje sulud i krajnje bespotreban – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Govedarica je podsjetio javnost da se zbog identične stvari zaustavilo izvršavanje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci.

„To, kako su ga nazvali, usaglašavanje po kome se traže legitimni Hrvati u Predsjedništvu BiH da je pameti, bio bi u potpunosti neprihvatljiv stav za bilo koji politički subjekt iz Republike Srpske jer su to pitanja koja se tiču bošnjačko-hrvatskih odnosa i otvorenih pitanja koja su u domenu Federacije BiH“ – pojasnio je Govedarica. 

On je istakao da je Dodik u stvari sa svojim dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića, pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muve. 

„To je idealan razlog da zakoči reformu izbornog zakona čiji je jedini zadatak spriječavanje izborne prevare, koju je za sve godine vršenja vlasti njegova partija u potpunosti usavršila. Na žalost, tu mogućnost mu je obezbijedio SDA i Bakir Izetbegović, koji su mu dali sopstvene glasove kako bi izglasao četvrtog delegata u Dom naroda BiH gdje se donosi konačna odluka o ovom pitanju“ – kazao je član Predsjedništva SDS.
 
Govedarica je rekao da kuknjava kako je CIK nelegalan je postala i više nego dosadna pa bi bilo korektno da javnosti saopšte zbog čega su sa namjerom propustili sve rokove da u zakonom propisanoj proceduri izaberu nove članove CIK-a imajući u vidu da su pojedinima mandati istekli još 2018.godine? 

„U sopstvenom uživanju prilikom pravljenja opstrukcija, svemu što im padne na pamet gospoda iz SNSD i HDZ su se preigrala i tako kumovali izboru pojedinih članova CIK-a koji im nisu po volji. Da su poštovali zakonom definisane procedure, izabrali bi one članove koji bi po njima imali legalitet. Ovako, ne samo da su dosadni, već postaju i smiješni“ – zaključio je Govedarica. 

Foto naslovna: nap.ba
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter