Zašto je Bautista Agut loš izbor za Đokovića u polufinalu Vimbldona?

Zašto je Bautista Agut loš izbor za Đokovića u polufinalu Vimbldona?

Ne, nisu u pitanju samo poslednja dva poraza Srbina od pomenutog rivala.
Španski teniser Robero Bautista Agut, kao što je to već poznato, biće naredni rival Novaka Đokovića na Vimbldonu - u polufinalu koje je na programu u petak!

Mnogi će reći da je Novak ove godine imao sreće tokom turnira, jer su mnoga zvučnija imena u njegovom kosturu završili takmičenje ranije, ali daleko od toga da je Španac laka prepreka u pohodu ka odbrani titule.

Štaviše, Bautista Agut je u ovom trenutku definitivno loš izbor za Novakovog rivala u polufinalu.

- Protiv Bautiste sam izgubio poslednja dva meča kada smo se sastali. Nezgodan je na ovoj podlozi, loptica na travi nisko odskače i to mu odgovara, jako je uporan i konstantan - rekao je Novak posle četvrtfinala.

Osim činjenice da je poražen na poslednja dva meča od Španca, tu su i ostali parametri koji bi mogli da ugroze Đokovića u petak.

Agut ima poprilično širok ofanzivni arsenal i njegov forhend iznutra prema vani može da napravi dosta problema Đokoviću. Takođe, ima dovoljno dobar servis koji konstatno može da održi na travi.

S druge strane, Španac ponekad podseća i na Đokovića. Posebno se to odnosi na konstantno trčanje i vraćanje loptica bez greške, kao i dobar izbor poteza na ivici iznemoglosti.

Opet, mentalna snaga je nešto što je definitivno na Novakovoj strani. I to je Srbin nebrojeno mnogo puta dokazao.

Bautista Agut ima taj problem da ''zatvori meč'' kada dođe do svoje šanse. Nešto slično je imao protiv Rodžera Federera u četvrtfinalu Halea.


Foto naslovna: AP/Tanjug
Izvor: telegraf.rs