Zašto Evropa -gori- od antivladinih protesta i ako žive puno bolje od nas a kod nas -mrtvo more-? (Video)


Zašto Evropa -gori- od antivladinih protesta i ako žive puno bolje od nas a kod nas -mrtvo more-? (Video)

Zašto su u Evropi svi na nogama i antivladini protesti na svakom koraku a kod nas stalna tišina i Mrtvo more?

Veoma je zanimljivo gledati masovne proteste širom Evrope, od Njemačke, Francuske do Finske, gdje se građani bune i bore protiv odluka vlasti koje smatraju štetnim. Protesti su veoma radikalni, poljoprivrednici u Njemačkoj i Francuskoj blokiraju autoputeve i aerodrome, parališu život, sipaju stajsko đubre iz cisterni u banke, policijske uprave, vladine institucije, cijeli centar Pariza zatrpali su slamom i sijenom tražeći da vlasti ispune njihove zahtjeve.

I dok Evropa gori od protesta, jer su građani nezadovoljani inflacijom, povećanjem nameta i padom životnog standarda, kod nas, gdje je životni standard mnogo lošiji i na samom smo dnu, sve miruje, nema nigdje nikakvog otpora i protesta uprkos aferama političara koji učestvuju u velikim pljačkama, sveopštoj anarhiji, nepravdi.. Da li je to posledica straha, tiranije, podaničkog mentaliteta ili nečeg drugog, ali kako je moguće da se bune i radikalno protestvuju u Evropi, gdje je životni standard visok, a kod nas je Mrtvo more bez trunke otpora nasilju, pljački i nepravdi.

Kad svojim autom blokiram neku instituciju, u znak protesta, i platim kaznu, jer želim skrenuti pažnju javnosti na nerad institucija, nepravdu pojedinaca ili neki društveni problem, mnogi kažu da sam agresivan, konfliktan, nasilan, drzak i da to nije dobar način borbe protiv zarobljenih institucija.

Treba se zapitati šta bi tek rekli da, kao u Evropi, prospem cisternu stajskog đubriva i smeća u neku od institucija, vjerujem da bi me strpali u ludnicu i proglasili nenormalnim i bolesnim. Drugo je pitanje, koje će biti tema posebne analize, kako narod i većina često kritikuje i napada nas koji se borimo protiv korupcije, pljačke, nepravde i anarhije, nalaze nam razne zamjerke, mnogi pametnjakovići znaju bolje da se bore, ali se ne bi uključili već bi stajali sa strane i čekali našu grešku, pa da nas napadnu i ismijavaju, pokušavajući da stave znak jednakosti između pogrešnog parkiranja i pljačke desetina miliona sa druge strane, tvrdeći licemjerno svi su isti!

Pitam se zašto se kod nas mnogi dive protestima u Evropi a ovdje ne smiju pisnuti, i uz to mnogi pokušavaju ismijati i omalovažiti sve one koji se bore protiv devijacija i nepravdi u zarobljenoj Zemlji čuda?

Detaljnije o ovom pitanju i problemu u video prilogu…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter