Zaslužio sam da budem nagrađen Zlatnom loptom

Zaslužio sam da budem nagrađen Zlatnom loptom

Ove godine smo kao momčad osvojili sve što se može osvojiti. Bio sam najbolji strijelac na svim turnirima koje sam igrao. Mislim da se nagrada 'Zlatna lopta' treba dodijeliti igraču koji to postigne", poručio je Lewandowski za medije u Poljskoj.

Robert Lewandowski, fudbaler aktuelnog prvaka Njemačke i osvajača naslova Lige prvaka Bayern Munchena, izjavio je kako je zaslužio da bude nagradjen Zlatnom loptom (Ballon d'Or), nagrade koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru, prenosi Anadolu Agency (AA):

Lewandowski je boravio u domovini Poljskoj gdje odgovarao na pitanja novinara. “Ove godine smo kao momčad osvojili sve što se može osvojiti. Bio sam najbolji strijelac na svim turnirima koje sam igrao. Mislim da se nagrada ‘Zlatna lopta’ treba dodijeliti igraču koji to postigne”, poručio je Lewandowski.

Lewandowski (32), koji je ove sezone postigao 55 golova u 47 utakmica i postigao golove u svim utakmicama Lige prvaka, poručio je također kako bi trebali osvojiti i u njemačkom Superkupu i UEFA-inom Superkupu.

Izvor: fokus.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks