-Zarobljeno- pravosuđe u Trebinju obara rekorde u dijeljenju nepravde: Isplaćene duševne boli direktoru Spremu

-Zarobljeno- pravosuđe u Trebinju obara rekorde u dijeljenju nepravde: Isplaćene duševne boli direktoru Spremu

Čestite trebinjske kadije, predvođene predsjednicima Osnovnog i Okružnog suda Milanom Bosićem i Bojanom Stevićem nastavljaju da dijele pravdu globeći me zbog pisanja i svjedočenja istine.

Tako su donijele presudu da direktoru Elektro-Nevesinja Gradimiru Spremu, kadru SNSD-a i Ilije Tamindžije, moram isplatiti skoro 1500 maraka duševnih patnji, jer sam prenio pisanje beogradske štampe iz 2002. godine, kada je bio uhapšen kao student u Beogradu zbog iznuda i ucjena.

Iako sam samo prenio pisanje teksta koji je objavljen prije 20 godina, da je hapšen i dobio krivičnu prijavu, te činjenice da ima spornu diplomu privatnih fakulteta, što je i sam priznao na ročištu, čestite kadije su me osudile da i njemu saniram napaćenu dušu. Sudu je u Spisu dostavljena Krivična prijava iz 2002. godine TUŽILAŠTA u Beogradu protiv Gradimira Sprema, sporna diploma sa Aperiona da je pravo tobože završio za svega 18 mjeseci, kao i diploma magistra međunarodnih odnosa iz Posušja, ali kadije se nisu puno obazirale na dokaze.

Pročitajte spornu presudu, koja je vrhunac pravosudnog licemjerstva i dvostrukih aršina, a koju moram da objavim po nalogu čestitog Suda i kadija.

Podsjećam i na sporni tekst zbog koga sam kažnjen sa 1415 maraka..

Reketiranje, ucjene i kriminal direktora Sprema!

19.10.2019.

Ilija Tamindžija i Luka Petrović postavili su Gradimira Sprema za rukovodioca Elektro-Nevesinja iako su znali za njegovu kriminalnu prošlost, kao i da je na čudan način došao do diplome privatnog fakulteta, da nema nikakve reference da rukovodi najvažnijim nevesinjskim javnim preduzećem, ali njima očito trebaju baš upravo takvi, nekvalifikovani, nedostojni i ucjenjeni, kako bi slušali, izvršavali sve poslove i zadatke. Sa druge strane oni su takođe kolege i ratni pobratimi, jer su sva trojica studirali tokom rata u Beogradu i Podgorici dok su njihovi drugari iz generacije i školskih klupa ginuli na ratištu, branili njihove porodice, kuće i ognjišta. Sve se okrenulo, pa danas nažalost upravo borci kleče pred dezerterima kako bi dobili neki posao i mrvice hljeba! Pošto Ilija, Luka i Spremo ćute, nisu se oglasili, počeću sa objavljivanjem šta je o direktoru Spremu pisala beogradska štampa prije 18 godina..

Policija je Gradimira Sprema uhapsila u Beogradu u kasnu jesen 2001. godine, nakon serije krivičnih djela koje je počinio, o čemu detaljno tada piše Politika ekspres i Večernje novosti. Tako nedeljna Politika ekspres od 2-og decembra 2001. godine, pod naslovom „Organizovao i prepad da uzme marke“ sa Spremovom fotografijom i podnaslovom da je uhapšen Mostarac koji je koristio lakovjernost poznanika kako bi im iznudio devize, detaljno piše kako je Spremo vršio krivična djela i varao prijatelja. Spremo je obećao poznaniku iz Beograda da će utjerati dug od 530 maraka, koji Beograđanin nije mogao da naplati, a potom je iznudio novac od svog prijatelja, tražeći mu u više navrata po 1000 maraka za ćutanje, kako ga Spremo ne bi policiji prijavio da je njega angažovao na vršenju krivičnih djela, prijeteći da će ga optužiti kako ga je angažovao da izvrši ubistvo!?

Spremo je imao i grupu sa kojom je vršio krivična djela, pa je jednom iznudio novac tako što je navodno „odbranio“ Beograđanina od napada mladića i za uslugu „odbrane“ uzeo novac! Nakon što je u više navrata prijetnjama i ucjenama iznudio novac od naivnog poznanika, on ga je na kraju prijavio policiji koja je uhapsila Gradimira! Spremo je prije ovog izbačen iz Studentskog doma zbog falsifikovanja dokumenata, a štampa i Večernje novosti još detaljnije pišu o kriminalu, razbojništvima, iznudama i maltretiranju starica.

Da su Luka i Ilija bili dobro upoznati sa kriminalnom prošlošću nestašnog partijskog druga govori činjenica da direktor Elektro-Hercegovine Dragan Savić nije želio da potpiše Ugovor kojim se Spremo imenuje za prvog čovjeka Elektro-Nevesinja, jer je dobro znao o kome se radi, ali je na kraju popustio pod Lukinim pritiskom, jer je Luka prijetio da će ga smijeniti a Savićev sin dobiti otkaz u RiTE Gacko, gdje je prethodno zaposlen sa sumnjivom diplomom, pa je Savić podvio rep i potpisano Rješenje. Zašto je Luki i Iliji stalo da baš Sprema postave za rukovodioca, ili im je baš odgovarala njegova prošlost znajući da će lako potpisati i uraditi sve što se od njega traži!?

Spremo je nakon izlaska iz beogradskog zatvora pobjegao u Nevesinje i zahvaljujući novcima, starim udbaškim vezama i korumpiranom balkanskom provasuđu, uspio da izbjegne zatvorsku kaznu i sve zataška, a potom napreduje do direktora zahvaljujući angažmanu u Dodikovom SNSD-u, bliskosti sa Ilijom i Lukom. Pošto neki Nevesinjci i Hercegovci tvrde da nije osuđivan, a samim tim rasuđuju da je nevin i poštenjačina, dovoljno je da se sjete svog najčuvenijeg sugrađanina Dragana Vučetića, bivšeg savjetnika Milorada Dodika, koji takođe nije nikada osuđen, uhapšen pa čak ni osumnjičen, iako je ojadio državu i 10-ak firmi, pa sada Vlada iz budžeta godinama izdvaja milione kako bi se plaćali cehovi njegovog kriminala i izvlačenja novaca u Njemačku.

Na kraju za razmišljanje pitanje da li će Gradimir i njegova prošlost degradirati Iliju i Luku, ili će oni još više porasti u očima Hercegovaca, koji sve više cijene i nagrađuju devijacije, pljačku, kriminal, laži i prevare..

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter