Zaposleni u Google-u radiće od kuće do ljeta 2021.

Zaposleni u Google-u radiće od kuće do ljeta 2021.

Google je odlučio da će njegovi zaposlenici raditi od kuće najmanje do juna naredne godine, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore. Glavni izvršni direktor Sundar Pichai lično je donio odluku prošle sedmice nakon rasprave na internoj skupini najviših direktora tog internetskog diva, navodi list. Google je ranije planirao da radnici ostanu raditi kod kuće do kraja 2020.

Nova odluka odnosi se na sve zaposlene u Googleu, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200 000. Prema Wall Street Journalu, šef tvrtke Sundar Pichai želi posebno pomoći radnicima koji se moraju brinuti o djeci, jer je širom svijeta neizvjesno funkcionisanje škola na početku školske godine na jesen.

Jedna njemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tokom koronakrize radnici doživljavaju kao pozitivni pomak. – Zaposleni koji su za vrijeme koronakrize prešli na rad od kuće rjeđe se nalaze pod stresom i produktivniji su – proizlazi iz studije koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK načinio institut Forsa i IGES.

Prije izbijanja pandemije 21 odsto ispitanih je reklo da se nalazi pod stresom dok je to isto tokom koronakrize tvrdilo samo 15 odsto. Među onima koji u međuvremenu redovno rade od kuće, njih 56 odsto je izjavilo da se kod kuće osjeća produktivnije nego na radnom mjestu. Daljnji pozitivni učinci rada od kuće su bolje usklađivanja rada i porodice (dvije trećine ispitanih), a isti udio ispitanih kao posebno pozitivan učinak rada od kuće navodi izostajanja putovanja na radno mjesto. 76,9 odsto ispitanih je navelo da bi ovakvu formu rada htjelo zadržati i u budućnosti, prenijela je njemačka novinska agencija.

Izvor: hina.hr/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks