Zakazano prvo ročište na banjalučkom sudu po tužbi -Pravda za Davida- protiv MUP RS

Zakazano prvo ročište na banjalučkom sudu po tužbi -Pravda za Davida- protiv MUP RS

Za 23.7.2020. godine, u 14 časova, zakazano je pripremno ročište u procesu koji je "Pravda za Davida" pokrenula protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Protiv MUP-a Republike Srpske je “Pravda za Davida” podnijela tužbu zbog diskriminacije koja traje u kontinuitetu protiv ljudi koji su podrška porodici Dragičević u traženju pravde za njihovog svirepo ubijenog sina Davida. 

Neposredni povod za ovu prvu tužbu jesu dešavanja s kraja novembra prošle godine, kada je Aleksandri Vranješ i Sofiji Grmuši od strane policijskih službenika naređeno da se udalje sa Trga Krajine samo zato što su od strane policijskih službenika prepoznate kao članice neformalne facebook grupe "Pravda za Davida". One su u tom trenutku SAME sjedile na klupi i čekale drugaricu. Srećom po ove djevojke sve je snimljeno i zabilježeno, te se u to mogu uvjeriti svi, pa i Sud.

"Pravdi za Davida" je Trg Krajine zabranjen više od 18 mjeseci. Uprkos uredno podnošenim prijavama da se mirni skupovi održe na trgu koji pripada svim građanima, MUP redovno zabranjuje “Pravdi za Davida” okupljanja na Trgu Krajine u Banja Luci? 

U svom obraćanju javnosti iz “Pravda za Davida” poručuju da “tome mora doći kraj, jer TRG JE NAŠ! Pravda za Davida! Pravda za sve!”

Foto naslovna: aa.com.tr
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks