Za ne povjerovati - Autoputevi Republike Srpske žicom popravljaju ograde

Za ne povjerovati - Autoputevi Republike Srpske žicom popravljaju ograde

Samo dva struka tanke žice drže zaštitnu ogradu na autoputu Banjaluka – Gradiška. Željezne grede koje trebaju da izdrže udar automobila pri maksimalno dozvoljenoj brzini od 130km/h učvršćene su žicom, a na drugim mjestima umjesto sedam šarafa, zavrnut je samo jedan.

Zaštitnu ogradu, koja je krajem juna oštećena u saobraćajnoj nesreći, tvrde u „Autoputevima Republike Srpske“ zamijenjena je novom u skladu sa propisam, ali fotografije koje su nam dostavili vozači pokazuju suprotno.

Na autoputu Gradiška – Banjaluka, deset kilometara od Nove Topole 30. juna desila se saobraćajna nezgoda prilikom koje je oštećena srednja zaštitna ograda, koja razdvaja dva putna pravca. „Zbog moje nepažnje i brze vožnje izgubio sam kontrolu nad vozilom, pa sam naglo skrenuo u lijevu stranu prilikom koje sam udario u ogradu i prešao na drugu stranu autoputa. Na svu sreću niko se u tom trenutku nije nalazio na putu, te nisam nikog ugrozio“, kazao je Anđelko Jevđenić građanin koji je učestvovao u toj saobraćajnoj nezgodi.

Jevđenić je poslije sedam dana prolazio istom relacijom te primjetio da su novu zaštitnu ogradu pričvrstili samo običnom žicom, a nedostaju i šarafi koji bi trebali držati tu ogradu.

Pitali smo „Autoputeve RS“ da li su popravili ogradu koja je u toj situaciji bila oštećena i kada, da bi dobili uvjeravanja da su njihovi službenici već narednog dana sanirali štetu koja je nastala prilikom nezgode koja se desila na autoputu Banjaluka-Gradiška.

„Intervencijom ekipe za održavanje autoputa, mjesto nezgode ubrzo je raščišćeno, kako bi saobraćaj mogao da se odvija nesmetano, a do montaže nove ograde i stubova, srednji pojas je bio obezbjeđen odgovarajućom saobraćajnom opremom (klemfiksi). Nova ograda montirana je narednog dana“, naveli su iz „Autoputeva RS“.

Izvor: capital.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks