Jelena Trivić kandidat za predsjednika Republike Srpske (Foto/Video)

Jelena Trivić kandidat za predsjednika Republike Srpske (Foto/Video)

- Pozivam sve ljude, koji vole Republiku Srpsku, koji žele da sačuvamo i očuvamo narod, da se pridruže ovoj odlučujućoj utakmici, svako na svoj način, da sklopimo dogovor za dobar život koji će biti početak promjena i stvaranja jake, uspješne i vrijedne Republike Srpske, kazala je Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske.

- Prof. dr Jelena Trivić biće kandidat opozicije za jednu od dvije inokosne funkcije na narednim izborima. Naša želja je da bude kandidat za predsjednika Republike Srpske, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

On je ovo saopštio nakon sjednice Predsjendištva te stranke.

- Naša želja je da Jelena Trivić bude kandidat za predsjednika Republike Srpske. kazao je Borenović i naglasio:.

- Jelena Trivić je posvećena, ozbiljna i veoma odgovorna osoba. Jelena je poštena i časna osoba koja voli Republiku Srpsku. U utvrđivanju ovako važne kandidature učestvovali su svi u PDP ali i građani – rekao je Borenović, koji je siguran da će odnijeti pobjedu i da će imati veliku podršku građana.

- Jelena je pobjednički izbor, za bolju, slobodniju, zaposleniju, prosperitetniju, bogatiju, obrazovaniju, snažniju, razvijeniju, ali i veseliju, uspješniju i ljepšu Srpsku, istakao je Borenović. 

Član Predsjedništva PDP-a i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, rekao je da već godinama zajedno sa svojim saborcima, Jelena i on stoje na braniku pravih vrijednosti, slobode i prava da svakom građaninu ovdje bude bolje, kako u Banjaluci tako i u Republici Srpskoj.

- Кao Jelenin saborac u borbi protiv nakaradnog režima mogu reći da sam ponosan što smo oboje dobili priliku da mijenjamo stvari na bolje, nakon što smo godinama zajedno ukazivali na brojne anomalije u društvu, otkrivali afere, zajedno sa građaniam organizovali brojne proteste i vodili bitke sa režimom koji je 20 godina razobio ovaj narod. Nadam se da ćemo sa različitih frontova ponovo vodoti zajedničke bitke, sa istim ciljem – bolji život naših građana, poručio je Stanivuković.

Uz riječi zahvalnosti, Jelena Trivić je rekla da joj je kandidatura čast i privilegija, kao i velika obaveza i odgovornost,  

- Moj prioritet će biti borba protiv korupcije...Кriminal i korupcija su izjeli i razorili živote naroda i cijelih naših porodica u Republici Srpskoj. Кorupcija je omogućila manjini da se enormno obogati, a najvećem broju pristojnih i vrijednih ljudi, korupcija je trasirala put u siromaštvo i odlazak iz naše Republike Srpske  Radiću za bolju i uspješniju Republiku Srpsku - kazala je jelena Trivić, navodeći da neće voditi prljavu kampanju nego da će argumentima da se bori za bolju i uspješniju Republiku Srpsku.

- Nikada se nisam bavila negativnom kampanjom i nikada moja kritika i borba neće biti usmerena na ljude, ni na njihove porodice. Od mene narod može očekivati nastavak iskrene i pravedne političke bobe i istu takvu kampanju. Ja ću voditi svijetlu i vedru kampanju, kampanju programa, a ne kampanju prljavština. Ja igram fer i pobjeđujem fer igrom, kaže Trivćeva i zaključije: 

- Pozivam sve ljude, koji vole Republiku Srpsku, koji žele da sačuvamo i očuvamo narod, da se pridruže ovoj odlučujućoj utakmici, svako na svoj način, da sklopimo dogovor za dobar život koji će biti početak promjena i stvaranja jake, uspješne i vrijedne Republike Srpske.


 
Živjela Republika Srpska, rekla je na kraju Jelena Trivić. 

Biografija

Jelen Trivić, rođena je 8.8.1983. godine u Banjaluci.

Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, master studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bolonji, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Od 2007. godine zaposlena je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjluci, trenutno u zvanju vanrednog profesora. 


 
U Partiji demokratskog progresa aktivni je član od februara 2016. godine i narodni je poslanik sadašnjeg saziva Narodne skupštine.

Udata je i majka dva sina.

Aktivno govori engleski i italijanski jezik. 

Opšti izbori u BiH održaće se u oktobru sledeće godine kada će građani birati predsjednika Republike Srpske i srpskog člana u Predsjedništvu BiH, kao i novi saziv skupština u Republici Srpskoj i BiH.

Po ranijem dogovoru kandidata za srpskog člana u Predsjedništvu BiH treba da predloži SDS.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter