Vukanović: Kada je Novalić uhapšen, Višković se uplašio (Video)

Vukanović: Kada je Novalić uhapšen, Višković se uplašio (Video)

Dan kad je Novalić uhapšen, Višković je poništio ugovor o "pokretnoj bolnici", prepao se da će i on biti gotov, rekao je poslanik u NSRS u klubu SDS Nebojša Vukanović.

"U skupštini su doživjeli debalk snagom argumenata, oni su ućutali. Onda je Dodik sa helikopterom ušao kao furija da pokuša da ih izvuče", kazao je Vukanović u izjavi za TV FACE. 

Komentarišući raskidanje ugovora o kupovini "pokretne bolnice", Vukanović kaže da su čudni odnosi između Slavena Ristića, vlasnika tehničko-remontnog zavoda Bratunac i fabrike za preradu i proizvodnju oružja i Vlade Republike Srpske.

"Višković je rekao da je to njegov prijatelj i da je preko njega nabavio 1000 doza tečnosti da se mogu vršiti testiranja i bolnicama. Nabavku su dogovorili preko telefonskog razgovora", ističe on.

Vukanović objašnjava da je u vrijeme početka pandemije, Ristić pozvao privrednike Semberije za prikupljanje donacije za kupovinu respiratora. 

"Na sajtu stoji da je prikupljeno 1,41 milion KM, a prikupljeno je 2,64 miliona KM. Nijedan respirator nije kupljen niti isporučen Republici Srpskoj", rekao je Vukanović. 

Komentarišući naprasno raskidanje ugovora o kupovini "pokretne bolnice", Vukanović kaže: 

"Dan kad je Novalić uhapšen, Višković je poništio ugovor o "pokretnoj bolnici", prepao se da će i on biti gotov. Dodik samo pere ruke uvijek svali na nekog drugog, on je član Predsjedništva BiH, a Višković sve potpisuje".

Govoreći o svim nezakonitim nabavkama za vrijeme pandemije, Vukanović kaže, da su u ratu postojali ratni profiteri, kada su se najveće bagre bogatile, a kako kaže, postoje i danas, isto to rade. 

"Rekli su: Vidi kakav je strah u narodu, hajmo sad izvršiti pljačku", naglašava on.
 
Osvrnuo se i na smjenu ministra lokalne uprave i samouprave Republike Srpske Lejle Rešić, Vukanović kaže da su se "koplja na njoj slomila".

"Višković je samo marioneta, nijednog ministra nije istjerao, pored toliko afera, a koplja se slomila na Lejli Rešić, jer je njen Marko Pavić u Prijedoru srušio većinu SNSD-a", zaključio je Vukanović.  

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks