Vukanović: Burna rasprava o novom zaduženju Elektroprivrede RS za 30 miliona i duel sa Tamindžijom (Video)


Vukanović: Burna rasprava o novom zaduženju Elektroprivrede RS za 30 miliona i duel sa Tamindžijom (Video)

Rasprava o prijedlogu Zakona o energetici dovela je do burne diskusije o stanju u elektro-energetskom sektoru, a uprkos velikom broju pitanja i pritisku resornu ministar Đokić dr Petar stoički je izdržao nekoliko sati kao mumija da ne progovori riječ. Uprkos rekordnim prihodima od izvoza struje i rekordne cijene megavata na svjetskom tržištu, Elektroprivreda Republike Srpske uzela je novih 30 miliona maraka za tekuću likvidnost i plaćanje troškova, a pitanje je gdje novci nestaju kao u Bermudskom trouglu.

Cijeli dan sam provocirao poslanike vlasti, prije svega Iliju Tamindžija, koji je izvršini direktor Hidroelektrana na Trebišnjici, da se uključe u raspravu, a na kraju se on ustao i pokušao da obrazloži da se kredit uzima zbog plaćanja obaveze Kinezima za gradnju Hidroelektrane Dabar. Ako sad uzimaju kredit za plaćanje izvođača radova postavlja se pitanje šta je bilo sa 42 miliona maraka koje su prošle godine uzele Hidroelektrane na Trebišnjici emisijom obveznica, kako bi se uplatile obaveze izvođaču iz Kine.

Pogledajte diskusiju o elektro-energetskom sektoru koja je izazvala puno bure i reakcija u Narodnoj skupštini Republike Srpske..

 

Pogledajte video prilog, repliku i duel sa Ilijom Tamindžijom…

 

Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter