Vučić večeras sve posložio - Dodik na kratkom lancu

Vučić večeras sve posložio - Dodik na kratkom lancu

Prvi utisak nakon večerašnjeg otvaranja monumentalnog spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu jeste da je predsjednik Srbije iskoristio priliku da demonstrira red i poredak na političkoj sceni, manifestujući svoje liderstvo, uz poklonjenje Milorada Dodika, kao što je Stefan nemirnu i sujetnu braću priveo poznanju reda stvari i natjerao ih da mu poljube ruku.

Ne može a da se ne primijeti ambicija Aleksandra Vučića da kroz Stefanovu paradigmu naglasi svoju ujediniteljsku namjeru za jedinstvom svih Srba, ne dovodeći u pitanje činjenicu da su razvojeni u više država u regionu.

Spoj tradicionalnog i modernog kako je to istakao Milorad Dodik, pod znakom je pitanja da li je shvatio to što mu je neko savjetovao da kaže. Jer za razliku od Aleksandra Vučića, njegova djela govore sve suprotno.

Takođe, ne može da se ne primijeti i ta ludačka šizofrenija koja je sklona padovima u dijametralno suprotstavljena stanja, od bolesne nacionalne euforije i etnosentimentalizma na granici suza, jer se našao pogođen svojom akternom ulogom, do bolesne ambicije i sujete podstaknute od onih koji ga tapšu i javno govore da je “najveći srpski sin”, kako Dodiku tepa sporni biznismen Daka Davidović, huškajući ga na rušenje Aleksandra Vučića.

Kao što ne može da se ne primijeti da je Aleksandar Vučić večeras napravio jednu predstavu na nivou i u maniru samouvjerenog državnika poredao kockice i stvari stavio na svoje mjesto, od domaćih i regionalnih političara, do predstavnika SPC.

S tim da Aleksandar Vučić ima pred čim pred Stefana, dok Milorad Dodik nema s čim do bolesne snishodljivosti, jer nema nikakvih rezultata svoje vladavine do pustoši i destrukcije svih vrijednosti koju je ostavio iza svoje dugogodišnje vladavine.

I jedna stvar je sigurna: jasno je Vučiću sa kakvim političkim licemjerom i spodobom ima posla koja će uvijek pred demonstracijom veličine i moći podviti rep, kao što je to često radio, ali će uvijek čim se malo odmakne mjerkati svoju priliku. Zato ga Vučić i drži na kratkom lancu.

Izvor: istokrs.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks