Vučić nosi sat od 130 evra, Dodik od 3 000, Đukanović ima basnoslovnu kolekciju (Foto)

Vučić nosi sat od 130 evra, Dodik od 3 000, Đukanović ima basnoslovnu kolekciju (Foto)

O Đukanovićevim satovima se mnogo pričalo i pisalo, a prema nezvaničnim procjenama, ona vrijedi – milion.

Ručni sat u današnje vrijeme nikome nije neophodan kako bi znao tačno vrijeme, međutim, ove “stvaričice” su postale statusni simbol i stvar pasije.

Ako je suditi po ručnim satovima balkanskih političara, na čelu kolone je neprikosnoveno crnogorski predsjednik Milo Đukanović, koji ne samo da ima najskuplje satove, već je i njihov „pasionirani kolekcionar“, piše portal „Volim Podgoricu“.

O Đukanovićevim satovima se mnogo pričalo i pisalo, a prema nezvaničnim procjenama, ona vrijedi – milione.

Prije par godina, crnogorski biznismen, Duško Knežević, nekada veoma blizak Đukanoviću, otkrio je da pojedini satovi iz nejgove kolekcije vrijede milione, kao što je Patek Filip.

Satovi ove kompanije su, inače među najskupljima na planeti, a pojedini modeli su prodati i za višemilionske iznose. Patek Filip sat u posjedu Đukanovića, prema dostupnim podacima sa interneta, košta 1,3 miliona eura. Sat predsjednika Đukanovića Breguet Tourbillon, prema podacima ove kompanije iz Londona, pripada “Classique Grandes Complication” kolekciji. Riječ je o ručno rađenom satu, dostupnom u dva modela. Prvi je izrađen od žutog zlata, a drugi od platine. Vodootporan je i na dubini od 30 metara. Đukanović poseduje prestižni platinasti model, čija je vrijednost procijenjena na 106.076 evra ali nije dostupan u slobodnoj prodaji.

Za razliku od crnogorskog predsjednika, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nosi više nego skroman sat koji košta 130 eura.

To je sat koji je proizvela kompanija koja proizvodi automobile, “folksvagen”, a Vučić je sat po sopstvenom priznanju dobio na poklon od ministra finansija Siniše Malog tokom posjete Nemačkoj.

“Nosim ga za sreću, kao amajliju ne bismo li uspeli da privučemo veliku investiciju te njemačke kompanije u Srbiju” rekao je Vučić. On je prije ovog “folksvagena”, takođe po vlastitom priznanju nosio sat koji je dobio na poklon od belgijskog premijera.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nosi sat švajcarskog proizvođača „Longines“, koji je napravljen tek u hiljadu primjeraka.

Njegova cijena je 2.790 eura. Osnovica mu je napravljena čelika, a površinu čini safir-staklo.

Dodik važi za jednog od najbogatijih ljudi u BiH, a po njegovom objašnjenju, sat je dobio za 50. rođendan i od tada ga ne skida.

Izvor: in4s

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter