Volja naroda nebitna: CIK pronašao 13.000 pokradenih glasova ali izbore nije smio/htio ponoviti? (Video)

Volja naroda nebitna: CIK pronašao 13.000 pokradenih glasova ali izbore nije smio/htio ponoviti? (Video)

Jelena Trivić u nevjerici: "Arnautovićeve izjave još jedan šamar Republici Srpskoj..." Ona kaže da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

"Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci. Kako Arnautović kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili "golim okom" ta razlika smanjena za 13.000 glasova", tvrdi Jelena Trivić.

“Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gdje prvobitno nisu bile. Da li to znači da sad CIK falsifikuje rezultate?!”, pita Jelena Trivić.

Ona kaže da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

“Ovo je rekao sam predsjednik CIK. Pored sjednice CIK koja je bila kontroverzna, čudna, nestvarna, sjednice u kojoj se nevažeći izborni proces prikazuje važećim rezultatima, ovo gostovanje je dodatni šamar cijeloj Republici Srpskoj”, poručila je Jelena Trivić.

VIDEO: Klikni na fotografiju ili tekst!

Foto naslovna: Ilustracija/SB
Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter