Vlast -oguli- narod! Zahvaljujući SNSD građani BiH plaćaju najskuplje namirnice u regionu (Video)


Vlast -oguli- narod! Zahvaljujući SNSD građani BiH plaćaju najskuplje namirnice u regionu (Video)

Bosna i Hercegovina neumorno obara negativne rekorde. Ovoga puta, bilježi najveći rast cijena hrane u poređenju sa komšijama. Skokovi cijena svega i svačega aktuelni su već duže vrijeme. Rat na evropskom tlu i ekonomska kriza svjetskih razmjera, zatresli su kako BiH, tako i zemlje u regionu.

Sudeći po cijenama iz marketa u okruženju i kod nas, bh. građani plaćaju skuplje namirnice nego građani Srbije ili Hrvatske.  

 

Udari na novčanike, osiromašili su brojne građane, koji svoje muke iznose u udruženjima potrošača.

“Imamo žalbe u smislu da ne mogu više izdržati. One se ustvari pretvaraju u molbe da im pišemo neke zahtjeve za pomoć, donaciju.” , kaže za BN Snežana Šešlija,  predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača “Toper” iz Doboja.

Dok se narod guši u poskupljenjima, država ne čini ništa da zaštiti potrošače.

“Da se ograniče neke marže, donese se neka uredba na nivou države ili Republike Srpske, Vlada bi trebala uraditi nešto u tom smislu da spriječi ovo.”, upozorava Marko Maksimovć, član Udruženja potrošača “Zvono” iz Bijeljine.

Zahvaljujući poslanicima SNSD-a koji nisu podržali ukidanje akciza, građani plaćaju skuplje gorivo, a nema ni ograničenja PDV-a na osnovne životne namirnice. O životnom standardu dovoljno govori kupovina na komad.

“Nama će doći ne zimnica u pitanje, nego će nam doći u pitanje kvalitetna ishrana. Jer, što se tiče kvaliteta mi smo na dnu. Uvijek se kupuje na sniženju, jučerašnja roba ili polovna odjeća, ali mislim da će to uticati i na dalje na zdravlje i sve ostalo što prati takav jedan trend.”, naglašava za BN Snežana Šešlija,  predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača “Toper” iz Doboja.

Teška i neizvjesna jesen, stiže, a većina građana dočekaće je praznih novčanika, dok vladajući rasipaju narodni novac.

 

Foto naslovna: akta.ba
Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter