Vlast ne dozvoljava da se spriječi kupovina zgrade od Dodikovog kuma Radišića za 100 miliona KM (Video)

Vlast ne dozvoljava da se spriječi kupovina zgrade od Dodikovog kuma Radišića za 100 miliona KM (Video)

Hoće li Tegeltija dati novac UIO za kupovinu zgrade? Kolegijum Predstavničkog doma Parlamenta BiH nije u dnevni red uvrstio inicijativu kojom se traži da Savjet ministara odustane od kupovine zgrade za Upravu za indirektno oporezivanje od preduzeća "Grand Trade" za 100 miliona maraka.

Nije poznato šta će biti sa inicijativom kojom poslanici PDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH traže da Parlament od Savjeta ministara zahtijeva poništenje javnog poziva za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci na koji se javila samo firma Mile Radišića "Grand Trade".

Firma "Grand Trade" se javila s ponudom od 100 miliona maraka sa PDV-om. Iako Uprava za indirektno oporezivanje na raspolaganju za novu zgradu ima 37,9 miliona poziv nije, zbog previsoke cijene, automatski poništen.

Kolegijum Predstavničkog doma inicijativu nije uvrstio u dnevni red za narednu sjednicu.

Inicijativom se od Savjeta ministara traži da javni poziv poništi u roku od sedam dana.

Iz kabineta Predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa eventualnom kupovinom zgrade Uprave za indirektno oporezivanje za 100 miliona maraka. U Upravi za indirektno oporezivanje su potvrdili da oni čekaju odobrenje Savjeta ministara u vezi sa kupovinom zgrade, koja ime je, kako navode, neophodna.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana je za 15. jun.

VIDEO:

 

Video: rtvbn.com/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter