Vlasnik Republike Srpske je odlučio, njegovi rodni Laktaši su već do ovog ljeta grad

Vlasnik Republike Srpske je odlučio, njegovi rodni Laktaši su već do ovog ljeta grad

Dodik dijeli pare iz budžeta i daje status grada Laktašima - Opština Laktaši će dobiti status grada do ljeta. Laktaši su po uplati PDV treća opština u Republici Srpskoj, i ispunjavaju uslove da postanu grad - poručio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je izašao iz okvira svojih nadležnosti. U rodnim Laktašima, bar po informacijama nakon sastanka sa rukovodstvom te opštine, Dodik se pojavio u ulozi premijera Srpske, jer je obećao novac za infrastrukturne projekte, ali i status grada Laktašima. 

Republičke institucije pomoći će izgradnju srednjoškolskog centra u Laktašima sa šest miliona maraka, rekao je Milorad Dodik, član Predjedništva BiH, nakon posjete opštini Laktaši.

Izgradnja srednjoškolskog centra trebala bi početi u maju ili junu.

- Direkcija za puteve Republike Srpske izdvojiće za sanaciju magistralnog puta Klašnice - Gradiška 27 miliona maraka, kao i 17 miliona KM za put Klašnice - Prnjavor, kako bi se ti putevi rehabitovali, jer su iznijeli veliki teret tokom izgradnje auto-puteva - pojasnio je Dodik.

On je dodao da će republičke institucije učestvovati i u izgradnji dječijeg vrtića u Velikom Blašku sa 500.000 KM, a kompletna investicija iznosi 800.000 KM.

Sa rukovodstvom opštine razgovarano je i o tome da Laktaši uskoro dobiju status grada.

- Opština Laktaši će dobiti status grada do ljeta. Laktaši su po uplati PDV treća opština u Republici Srpskoj, i ispunjavaju uslove da postanu grad - poručio je Dodik.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić naglasio je da je razgovorano sa fokusom o razvojnim planovima za Laktaše u oblasti saobraćaja, prosvjete, turizma, ali i rješavanju problema eksploatacije šljunka.

Sastanku u zgradi Opštinske uprave prisustvovali su ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar uprave i lokalne samouprave Senka Јujić, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, kao i direktor Јavnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić i direktor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Milan Račić.

Izvor: rtvbn.com/rtrs.tv

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter